Seizoen 2009/2010 - Europa League : AC Sparta Praha - PSV (2 - 2)

17 september 2009 - 21:05 uur

Bron: NOS Teletekst - Door: Chris

Reis

PSV heeft aan zijn eerste duel in de Europa League bij Sparta Praag op het nippertje een punt overgehouden: 2-2. Invaller Reis scoorde twee keer.

PSV begon veelbelovend.Al in de tweede minuut dwong Lazovic de Praagse doelman tot een redding.Daarna duurde het een klein half uur voordat de Eindhovenaren opnieuw gevaarlijk werden:een schot van Dzsudzsák vloog net naast.

Daar tussenin speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld,waar geen van beide ploegen lang de baas wist te te blijven.Zeman tekende voor de rust voor het gevaarlijkste moment:met een afstandsschot stelde hij PSV-doelman Isaksson even flink op de proef.

Na de rust duurde het tien minuten voordat er iets viel te noteren.Van net buiten de zestien schoot Wilfried over het doel van Isaksson.Sparta was nu op het middenveld wel iets sterker.

Dat lichte overwicht leverde weinig op, al kwam PSV goed weg toen de bal na een missertje van Isaksson op de paal kwam. Aan de andere kant kopte Manolev na een vrije trap van Dzsudzsák net naast.

Onverwacht zette Hubnik Sparta met een kopbal op 1-0.Even later schoot Reis de 1-1 binnen.Sparta bleef zoeken naar de zege en meende via een schot van Zeman in de 87ste minuut de buit binnen te hebben.PSV pakte echter alsnog een punt dankzij een penalty van Reis (90 1).

Europa League

• Deze Europa League-wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter McDonald (Sch).