PSV in extremis voorbij PEC Zwolle

Een Duitse overwinning dankzij Diederik Boer en Isimat

19 nov 2017 - Door: Noel Van de Laar
Isimat

Vandaag stond er in Zwolle een heuse topper op het programma. PSV als onbetwiste koploper ging op bezoek bij de nummer drie PEC Zwolle. Waar PEC vrijwel de gehele wedstrijd domineerde, gingen de Eindhovenaren met de overwinning en de daarbij horende drie punten aan de haal. Na een herhaalde blunder van doelman Diederik Boer wist Isimat-Marin in de laatste minuut van de toegevoegde speeltijd te profiteren in de rebound, 0-1.

Door: Noël van de Laar

Waar concurrent Feyenoord eerder dit weekend in eigen huis gelijkspeelde tegen VVV Venlo wist Ajax gisteren een klinkende 0-8 overwinning te boeken in Breda. PSV wist dus wat het te doen stond in aanloop naar de kraker tegen het hele seizoen al verrassende PEC. Daar zag het echter gedurende de wedstrijd vorderde, steeds minder naar uit. PEC werd richting de rust alsmaar sterker en wist een aantal gevaarlijke kansen te creëren. De rust leek op tijd te komen voor Cocu om de nodige tactische omzettingen te doen. Toch besloot de trainer van PSV vlak voor rust Jorrit Hendrix naar de kant te halen. De jonge middenvelder stond na een vroege gele kaart al snel op scherp en kwam vlak voor de wissel nog met de schrik vrij na een domme charge. Kuijpers spaarde de middenvelder en dat was voor Cocu aanleiding de speler zo snel mogelijk te wisselen voor Pablo Rosario.

Na rust leek de thuisploeg verder te gaan waar het voor de pauze was gebleven, frivool aanvallen en kansen missen. Mede dankzij een sterke defensieve organisatie en wat geluk leken de Eindhovenaren het gelijkspel over de streep te trekken. Tot Luuk de Jong ineens op de goal kan schieten vanuit een voorzet van Locadia. De keeper wist hem in eerste instantie te keren. De Franse verdediger Isimat was er vervolgens als de kippen bij om de bal bij de tweede paal binnen te schieten. Kort daarna floot arbiter Kuijpers af en zo boekte PSV als eerste Nederlandse club haar elfde overwinning in haar twaalfde competitiewedstrijd van dit seizoen. Dat was meer dan waar de ploeg aanspraak op maakte, want met slechts twee schoten op doel wist PSV nauwelijks gevaarlijk te worden en leek het eerder wachten op de goal voor de thuisploeg. Die bleef echter uit waardoor PSV wederom uitkomt als de winnaar van het weekend, waarin de voorsprong op Ajax intact bleef. De honderdvijftig kilometer tellende terugreis vandaag zal voor de meegereisde supporters, in een uitverkocht uitvak, in ieder geval een stuk aangenamer aanvoelen.

Ook Cocu prees zichzelf gelukkig na afloop van de wedstrijd: "Voetballend hebben we veel te weinig gebracht, onze aanvallers kwamen niet genoeg in een-op-een-duels. Qua passie en strijd wel tevreden, maar voetballend is het verre van wat ik gewend ben en van wat ik graag wil zien in een wedstrijd. Dan mogen we weliswaar zeer tevreden zijn met deze overwinning, het zal de komende weken wel aanzienlijk beter moeten."

Er wachten spannende weken voor de ploeg van trainer Phillip Cocu met volgende week een uitwedstrijd tegen Excelsior, vervolgens thuis tegen Sparta en vervolgens de uitwedstrijd in Amsterdam tegen Ajax op 10 december.