PSV zet Vitesse met moeite opzij

PSV - Vitesse eindigt in 3-0

31 jan 2004 - Door: ES
Arjen Robben

De strijd tussen PSV en Vitesse ging er stevig aan toe. Terwijl een stevige wind door het Philipsstadion joeg, zochten de spelers van beide elftallen regelmatig de grens op van wat toelaatbaar was. Hierbij kwam John de Jong er bekaaid van af. Hij raakte geblesseerd en gaat de Amstelcup-wedstrijd van aanstaande woensdag tegen NAC zeker missen. Of hij zondag present is bij het treffen tegen Ajax is nog niet bekend.

De wedstrijd werd vanaf de eerste minuut gedomineerd door PSV, al was het overwicht van de Eindhovenaren allerminst overtuigend te noemen. Vitesse speelde degelijk, hield goed stand en gaf weinig kansen weg. De Arnhemmers mochten halverwege de eerste helft echter van geluk spreken toen eerst Jan Vennegoor of Hesselink en daarna Jurgen Colin de paal raakten.

Daarna keerde de rust weder en leek het erop dat Vitesse met een 0-0 stand de rust in zou gauw. Juist op dat moment was het toch nog PSV dat in blessuretijd de score opende. Het was een voorzet van Robben die door John de Jong werd ingetikt. Na rust nam PSV wederom het heft in handen, waarbij de inbreng van Kezman ook nu weer onmisbaar bleek. De spits begon op de bank, maar zorgde gelijk voor meer dynamiek in het aanvalsspel nadat hij in de 66ste minuut het veld op kwam lopen.

Een kopbal van Vennegoor op (wederom) een voorzet van Robben, plus een wonderschone treffer van diezelfde Robben (schot in de kruising) bepaalden de einduitslag uiteindelijk op 3-0.

In een interview na afloop van de wedstrijd gaf Kezman aan volledig te zijn hersteld van zijn blessure. Hij is pijnvrij en dat is goed nieuws voor PSV dat een drukke week voor de boeg heeft.

Laatst bijgewerkt : 31 jan 2004 - 23:17