PSV sluit seizoen af met zege

Kezman neemt afscheid op passende wijze

16 mei 2004 - Door: HK
Mateja Kezman

Een gehavend PSV heeft de laatste wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. In Alkmaar waren de Eindhovenaren duidelijk te sterk voor AZ: 2-4. Grote man aan Eindhovense zijde was Mateja Kezman, die persoonlijk met een glaszuivere hattrick een 2-1 achterstand omboog.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor PSV. Al in de eerste minuut verraste Reini zijn eigen doelman en bezorgde PSV daarmee wel heel eenvoudig de openingstreffer. Erg lang kon PSV niet genieten van dit kadootje. Een kwartier later trok AZ de stand namelijk alweer gelijk middels aanvaller Martijn Meerdink. Bij de treffer ging doelman Van Dijk niet geheel vrijuit. Daarna ontstonden er kansen over en weer en was het met name doelman Timmer die AZ behoedde voor een achterstand.

Ook na rust bleef het duel de moeite van het bekijken meer dan waard. Het was AZ dat al vroeg in het tweede bedrijf op voorsprong kwam, nadat doelman Van Dijk zich kinderlijk eenvoudig de kaas van het brood liet eten door Van Galen. De middenvelder onderschepte de bal voor de voeten van de doelman van PSV en scoorde hebeerst met de linkervoet. Nauwelijks een minuut later stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Het was Mateja Kezman die attent reageerde op een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. Diezelfde Kezman zorde er met twee treffers in de slotfase van de wedstrijd voor dat PSV alsnog de drie punten mee naar Eindhoven kon nemen. Hij schroefde zijn totaal daarmee op tot 31 treffers, wederom een prima prestatie en ruimschoots voldoende om zich voor de derde maal te laten kronen tot topscorer van de Eredivisie.