PSV wint ook tweede duel van Rosenborg

Tweede ronde nu heel dichtbij

2 nov 2004 - Door: HK
Mark van Bommel

PSV heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plaats in de 2e ronde van de UEFA Chamions League. Thuis werd gewonnen van de Noorse kampioen Rosenborg BK dankzij een vroege treffer van Beasley. Die treffer had PSV vleugels moeten geven, maar bij vlagen bleek het tegendeel.

De start van PSV was zondermeer voortvarend. Vanaf het beginsignaal zocht PSV, met Van Bommel en Alex in de basis, gedoseerd de aanval. Met name de tegen de wendbare Beasley -hij vormde samen met Vennegoor of Hesselink en Farfan de driemans voorhoede van PSV- bleven de Noren in het begin het antwoord schuldig. Het was diezelfde Beasley die attent reageerde op een schitterende pass van Cocu en beheerst afrondde. Ook het kwartier daarna was PSV duidelijk de betere ploeg. Zo was Vennegoor of hesselink vlak na de 1-0 dichtbij de 2-0 na prima voorbereidend werk van Farfan. Maar naarmate de eerste helft vorderde ging PSV slordiger spelen en hielp zo de Noren weer terug in de wedstrijd. Een tegentreffer bleef de Eindhovenaren gelukkig bespaard.

Ook in het tweede bedrijf speelde PSV uiterst voorzichtig. Met veel mensen achter de bal probeerde PSV de stugge Noren uit de tent te lokken, maar die weigerden om vol op de aanval te spelen. Kenmerkend was dat de afstand tussen de aanvallers en het middenveld van PSV steeds groter werd. Omdat ook de passing aan Eindhovense zijde onnauwkeuriger werd, kreeg Rosenborg langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd, zonder dat dat overigens leidde tot echte grote kansen.

In de slotfase had PSV de wedstrijd definitief kunnen en moeten beslissen. De Noren drongen nu wel feller aan en de ruimtes achter hun verdediging werden groter. Maar de einspass aan Eindhovense zijde was vaak net niet goed, waardoor ook PSV nog nauwelijks echte grote kansen kreeg. Alleen Farfan en Beasley waren dichtbij de bevrijdende tweede treffer, maar zij zagen beiden hun poging stranden. De treffer van de Amerikaan in de eerste helft bleek na 90 minuten uiteindelijk de enige en dus de winnende te zijn.

Door dit resultaat en het gelijkspel van Arsenal tegen Panathinaikos staat PSV nu nog steviger op de eerste plaats. Het heeft drie punten meer dan Arsenal en vier meer dan de Grieken. Een gelijkspel in Griekenland is voor PSV hoe dan ook voldoende voor het bereiken van de tweede ronde.