Home > Nieuws > PSV wint met Ooijer in Den Bosch

PSV wint met Ooijer in Den Bosch

FC Den Bosch - PSV eindigt in 0-3

7 nov 2004 - Door: ES

De ontmoeting tussen FC Den Bosch en PSV zal hoogstwaarschijnlijk de boeken ingaan als de ‘Pleepapier wedstrijd’. Rollen vol potentieel veegmateriaal werden door de Bossche supporters naar de hoekvlaggen gegooid. De berg nam een wel zo grote omvang aan, dat arbiter Luinge het spel uiteindelijk even stil moest leggen. De ballenjongens ruimden de rommel op, waarna de partij weer kon worden hervat.

PSV zocht voortdurend de aanval en een paar minuten voor rust was het Jefferson Farfàn, die zich met Van Bommel meldde voor een vrije trap. Het was de Peruaan die schoot en PSV op voorsprong bracht. Zijn bal belandde met een lichte boog in de lange hoek. Doelman Van Strien was volkomen kansloos.

De 0-1 bleef lange tijd op het scoreboard staan, toen Alex zich ineens in de voorhoede meldde. De verdediger ergderde zich waarschijnlijk zo erg aan het anti-voetbal van Den Bosch, dat hij besloten had om naar voren te gaan. Daar hing hij wat stoïcijns rond in de PSV-aanval, toen hij ineens de bal kreeg toegespeeld. Hij zette een één-tweetje op, maar zag zijn bedoelingen in schoonheid stranden. Ondanks het balverlies maakte de Braziliaan totaal geen aanstalten om zich naar achteren te haasten. In tegendeel. Rotsvast bleef hij staan waar hij stond, als was hij de nieuwste aanwinst van Henk Wisman. Het Bossche balbezit duurde niet lang en – waarempel – weer kreeg Alex een kans. Nu aarzelde de Braziliaan geen moment en bracht de bal op een hem toevertrouwde manier langs de keeper: hard en medogenloos. Het hele tafereel zorgde voor een geweldige lachbui bij Hiddink en zijn assistenten.

Tot slot werd het, volstrekt conform de verhoudingen, 0-3 door Cocu. Voor de geboren Eindhovenaar was het zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer naar PSV. Er was dus weer genoeg reden voor een feestje. Temeer daar ook de rentrees van André Ooijer (geblesseerd sinds 25 september) en doelman Gomes gevierd konden worden.