Home > Nieuws > PSV verliest met 3-0 uit van NAC Breda

PSV verliest met 3-0 uit van NAC Breda

Matig PSV stuntelt naar verlies tegen NAC

1 mrt 2007 - Door: Chris & ES
Phillip Cocu

De basis-elf waarmee PSV-coach Ronald Koeman aantrad tegen NAC Breda, deden vermoeden dat PSV haar tegenstander en/of het toernooi om de Gatorade Cup onvoldoende serieus nemen. In het overvolle programma van de landskampioen spaarde de trainer zijn sterkste spelers, zoals Cocu, Koné en Simons.

Dat was een misrekening, want de Bredanaars doen het goed onder leiding van ex-PSV'er Ernie Brandts. Ook nu bewees de ploeg zijn kracht. Vooral in de eerste helft kwam PSV nauwelijks tot serieuze kansen. NAC daarentegen speelde fel en was domweg de betere ploeg.

Hoewel het bij rust nog 0-0 stond, werd een aantal foutjes achterin PSV fataal in de tweede helft. Gomes liet een bal los waar De Graaf dankbaar van profiteerde en Da Costa werkte even later de 2-0 langs zijn eigen doelman. Bij de 3-0 van Salmon was de wedstrijd al gelopen. Ivalbeurten van Koné en Cocu brachten daar geen verandering in.

NAC bekert dus verder, PSV mag zich gaan concentreren op de kraker tegen Arsenal en de landstitel natuurlijk.