Home > Nieuws > EL: PSV verliest uit met 1-0 van HSV

EL: PSV verliest uit met 1-0 van HSV

PSV verliest boeiend duel van HSV

18 feb 2010 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Dzsudzsák

PSV heeft in de tweede ronde van de Europa League uit met 1-0 verloren van Hamburger SV.Na rust groeide het duel uit tot een boeiend gevecht.

PSV kwam vanaf het begin onder druk te staan,zonder dat de verdediging echt in in problemen kwam.Aanvallend bleven de daden van de Eindhovenaren bescheiden. Af en toe werd het spel naar de Duitse helft verplaatst,maar daar werd spits Toivonen niet bereikt.

Er was niks aan de hand voor PSV (bijna kopte Engelaar zelfs de 0-1 in),toen Petric opeens versnelde.Manolev tikte hem aan,Jansen benutte de penalty:1-0. Er kwam nu meer venijn in het duel,maar kansen bleven vooralsnog uit.

HSV schalkelde na rust een tandje bij en ook PSV zocht nadrukkelijker de aanval. Rozehnal zorgde bijna voor 2-0 (Isaksson redde knap), Toivonen trapte in kansrijke positie over de bal heen.

Als aanspeelpunt kwam de Zweed nu vaker in het stuk voor. Het bracht PSV weinig, slechts een enkele keer werd het Duitse doel bestookt, ook doordat Dzsudzsak met zijn voorzetten lang ongelukkig was.

HSV ging met invaller Van Nistelrooij op zoek naar de 2-0. Bij PSV ukten de voorzetten van Dzsudzsak plots wel en dat leverde drie kansen op. De grootste was voor Toivonen, keeper Rost redde met geluk. Door slordige passjes en onnodig balverlies bleef een slotoffensief uit.