Home > Nieuws > PSV wint waterballet in Oekraïne

PSV wint waterballet in Oekraïne

30 sep 2010 - Bron: NOS Teletekst - Door: DvG

PSV heeft zijn tweede duel in groep I van de Europa League in winst omgezet. De Eindhovense club boekte een simpele overwinning bij Metalist Charkiv: 2-0.

Al vanaf de eerste minuut was de ploeg van coach Rutten de betere van de twee. Het duurde echter even voordat PSV het eerste gat in de defensie van Metalist gevonden had,omdat door de aanhoudende regen het veld steeds slechter werd.

Dzsudzsak scoorde vanaf de stip de 1-0 nadat Toivonen zich had laten vallen na een duwtje van Villagra,die rood kreeg. PSV deelde direct een tweede tik uit; Pieters speelde Berg vrij en de Zweed stifte knap raak.Wat later spatte een schot van Toivonen op de lat uiteen.

Ook in de tweede helft was PSV heer en meester in Oekraïne en het wachten was op meer doelpunten van Eindhovense makelij.Die vielen echter niet,hoewel Lens,Berg en Toivonen daartoe wel beste mogelijkheden kregen.

Waar de aanval enigszins slordig met de kansen en de geboden ruimte omsprong, bleef de defensie geconcentreerd tot de laatste seconde.Het Oekraïense tiental kreeg helemaal niets cadeau en Isaksson diende zelden handelend op te treden.

• 30.000

• 27' 0-1 Dszudszak (pen)