Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oude glorie: De kennismaking

Oude glorie: De kennismaking

8 okt 2019 - Door: MD

In de rubriek '' Oude glorie '' halen we momenten uit de rijke PSV historie naar boven. Legendarische wedstrijden, markante spelers, onvergetelijke kampioenschappen, maar ook dieptepunten zullen de revue passeren. De artikelen zijn geschreven door Walter Kuijpers. Hij neemt in deze korte verhaallijn de supporter mee in de geschiedenis van PSV. 

Deel 1: De kennismaking

Als 11 jarige kwam ik voor het eerst bewust met PSV in contact. Mijn ouders waren van thuis uit van beide kanten allemaal afkomstig uit een PSV supporters familie. Daarbij woonde er iemand in mijn straat die enorm veel van PSV verzamelde en daardoor was mijn PSV virus geboren.

Posters van elftallen met het beroemde rood wit gestreepte shirt nog zonder sponsor vond ik erg indrukwekkend. Kaart foto's van spelers ging ik meteen sparen.

Zo volgde in 1982 mijn 1e wedstrijd van PSV. De toenmalige hoofdtribune aan de buitenkant met een geronde vorm en in het rood wit vond ik fantastisch. Dan eindelijk het stadion in. Als 13 jarige ging ik voor het eerst naar een wedstrijd. We hadden een plek op de statribune (Vak L). De wedstrijd was PSV - Sparta (uitslag 2-1). Mijn 1e wedstrijd ooit bleek jaren later een hele bijzondere te zijn geweest. Bij Sparta speelden onder andere René vd Gijp en Dick Advocaat, later verbonden met PSV. Daarnaast speelde ook Louis v Gaal (later o.a. bondscoach) bij Sparta.

Niemand wist op dat moment dat deze personen jaren later een grote rol kregen in de voetbal wereld. Opmerkelijk was in deze wedstrijd dat er een zware schoppartij was tussen Huub Stevens en David Loggi zodat beide een rode kaart kregen. Hallvar Thoresen, v Kraay en de vd Kerkhofjes speelden destijds mee bij PSV. Het greep me allemaal aan en een PSV supporter voor het leven was geboren. Door de beleving voelde ik me meteen voor het leven als supporter verbonden.

Laatst bijgewerkt : 8 okt 2019 - 21:43