Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Oude glorie: Adick Koot
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Oude glorie: Adick Koot

30 okt 2019 - Door: MD

Soms zijn er voetballers die eigenlijk heel belangrijk zijn geweest voor PSV maar vaak in de schaduw van '' de grote spelers '' stonden. Een voorbeeld hiervan is Adick Koot. Koot kwam via de jeugd van UDI '19 bij PSV. Hij speelde 8 seizoenen voor PSV. Daarin maakte hij een goede tijd van PSV mee met 5 landstitels, 3 KNVB bekers en natuurlijk het absolute hoogtepunt met de winst van de Europacup 1.

Het is dezelfde Koot die thuis in Eindhoven een belangrijk (wat later de beslissende bleek) doelpunt scoorde tegen Galatasaray. In Eindhoven won PSV met 3-0, en Koot maakte als invaller (hij kwam in de 84e minuut voor Willy van de Kerkhof in het veld) in de 89e minuut het laatste doelpunt. In Instanboel verloor PSV met 2-0 waardoor het op doelsaldo door bekerde.

Koot speelde zelfs nog 3 interlands maar zat in een lichting met veel concurrentie. Bij PSV kwam hij gemiddeld tot 20 wedstrijden per seizoen in de Eredivisie. Zijn medespelers waar hij mee in de verdediging stond waren Ernie Brandts en Huub Stevens en later Ronald Koeman en Ivan Nielsen. Door goede inzet en prestaties is Koot in zijn PSV jaren een onopvallende goede kracht geweest.

Na zijn 8 seizoen bij PSV speelde Koot nog voor het Franse AS Cannes en Lille OSC. 

 

Walter Kuijpers

Laatst bijgewerkt : 19 feb 2020 - 14:35