Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Oude glorie: Juul Ellerman
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Oude glorie: Juul Ellerman

6 nov 2019 - Door: MD

Iedere PSV supporter die de club al wat langer volgt kent de wedstrijd PSV - Steaua Boekarest (1-11-1989). Wat vliegt de tijd.. 

Na eerder in Boekarest met 1-0 te hebben verloren moest PSV dit in Eindhoven rechtzetten.

Wederom kwam PSV met 1-0 achter, maar won uiteindelijk formidabel met 5-1. Iedereen praat altijd over de 3 goals van Romario, met natuurlijk de solo als absoluut hoogtepunt. 

Er waren ook twee schitterende goals van ene Juul Ellerman. De 1-1 uit een machtige vrije trap richting de kruising, en in de 2e helft een stiftje wat de 4-1, en tevens de definitieve nekslag voor Steaua, betekende. Twee machtige goals van Ellerman waar eigenlijk minder nadruk op werd gelegd vanwege de Romario show.

Ellerman was door PSV overgenomen van Sparta. Hij had als lichtgewicht een specialisme; Juul had een neusje voor goals en stond vaak op de goede plek om de bal het laatste zetje te geven.

Ellerman populair in Eindhoven en vele supporters scandeerden zijn naam. '' JUUL JUUL JUUL '' klonk het dan van de tribunes.

Ellerman speelde in de periode 1988 - 1994 voor PSV. Hij wist daarin 3 landstitels, 2x de KNVB beker en eenmaal de Nederlandse Supercup te veroveren. Voor PSV speelde hij uiteindelijk 131 Eredivisie wedstrijden waarin hij 55x scoorde. Ook kwam hij in zijn periode als PSV speler nog 5x uit voor het Nederlands elftal. 

 

Walter Kuijpers

Laatst bijgewerkt : 6 nov 2019 - 10:39