Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Oude glorie: Michel Valke
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Oude glorie: Michel Valke

26 nov 2019 - Door: MD

Michel Valke voetbalde in twee periodes voor PSV. In 1979 nam PSV hem over van Sparta Rotterdam. Zijn eerste periode werd geen groot succes in Eindhoven. Na een conflict met toenmalig trainer Thijs Libregts, werd Valke in zijn laatste contractjaar verhuurd aan Feijenoord. Met Feyenoord won Valke in Eindhoven met 1-3 van PSV. Opmerkelijk was dat Valke bij twee doelpunten van Feijenoord was betrokken.

Thijs Libregts ging na zijn PSV periode verder als trainer bij Feijenoord. Dit was voor Valke een reden om een nieuw contract te tekenen bij PSV. In zijn tweede periode bij PSV behaalde Valke twee landstitels. Na lange tijd geen prijzen voor PSV was het seizoen 1985/1986 een ommekeer en volgde meerdere successen.

Bij PSV speelde Valke samen met onder andere Hans van Breukelen, Jan Heintze, Eric Gerets, Ernie Brandts, Huub Stevens, Berry van Aerle, Ton Lokhoff, Frans van Rooij, Willy van de Kerkhof, Jurrie Koolhof, Hallvar Thoresen en Ruud Gullit. Valke was een sierlijke voetballer met een prachtige stijl. Opmerkelijk aan de middenvelder was dat zijn doelpunten vaak laag over de grond gingen. Zo heeft hij meerdere goals gescoord voor PSV. 

Op elftalfoto's valt er iets bijzonders op aan Valke. Bij bijna alle foto's zit Valke op de onderste rij helemaal rechts. Of dit een soort bijgeloof is geweest zou je hem persoonlijk moeten vragen, maar opmerkelijk is het wel.

Na zijn PSV periode vertrok Valke naar het Franse Olympique Lyon. Over zijn periode in Frankrijk schreef Valke een boek getiteld; '' Een Frank-ryker maar nooit een Fransman ''. Michel Valke speelde uiteindelijk ook nog 16 interlands. Hierin scoorde hij één keer, een eigen goal tegen Oostenrijk.

Later toen Valke zijn voetbal carrière had afgesloten werd er geconstateerd dat hij altijd maar één nier heeft gehad.

Walter Kuijpers 

Laatst bijgewerkt : 26 nov 2019 - 11:24