Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Oude glorie: Frans van Rooij
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Oude glorie: Frans van Rooij

4 dec 2019 - Door: MD

In het seizoen 1983/1984 komt Frans van Rooij uit Woensel bij de selectie van PSV. Drie seizoenen verdedigt van Rooij de kleuren van de rood witten. De grootste kwaliteit van van Rooij is zijn geweldige traptechniek, een absoluut wapen. PSV heeft weer eens een speler voor de toekomst uit de eigen gelederen in de selectie. In 1985 wordt van Rooij zelfs uitgeroepen tot het grootste talent van Nederland.

Het seizoen 1986/1987 zit Hans Kraay sr bij de technische staf bij PSV. Deze is zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van Frans van Rooij. Ondanks al deze lof zal van Rooij, mede door de concurrentie in de selectie van o.a. Gerald Vanenburg en Frank Arnesen, toch vertrekken in de loop van dat seizoen.

Samen met Berry van Aerle wordt van Rooij verhuurd aan FC Antwerp. De twee behoeden FC Antwerp van degradatie. Van Aerle kwam het seizoen er na weer terug bij PSV. Inmiddels had PSV voor het nieuwe seizoen Søren Lerby gecontracteerd. Met Gerald Vanenburg en Frank Arnesen was de mogelijkheid klein voor van Rooij om een vaste basisplaats te veroveren.

Uiteindelijk bleef van Rooij bij FC Antwerp en werd door PSV verkocht. Waar Berry van Aerle bij PSV bij zijn terugkeer het meest succesvolle jaar van PSV ooit mee beleefde, groeit van Rooij bij FC Antwerp uit tot een zeer belangrijke schakel. Na FC Antwerp speelt van Rooij nog voor Standard Luik, Paok Saloniki en Westerlo. In 1996 beëindigt van Rooij zijn carrière. Voor PSV kwam van Rooij tot 65 wedstrijden in de Eredivisie waar in hij 8 doelpunten scoorde.

Walter Kuijpers 

Laatst bijgewerkt : 4 dec 2019 - 16:39