Supportersvereniging PSV
Home > Nieuws > Oude glorie: René van der Gijp
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Oude glorie: René van der Gijp

19 dec 2019 - Door: MD

Iedereen die het voetbal volgt en op televisie de voetbaltalkshows kijkt kent natuurlijk René van der Gijp. Aan de zijde van Johan Derksen is hij dé gangmaker bij Veronica Inside.

Veel gesprekstof wordt door van der Gijp nog eventjes met een daverende lach besproken.

Bij PSV heeft van der Gijp tweeënhalf seizoen gevoetbald. Halverwege het seizoen 1984/1985 kwam van der Gijp over van het Belgische Lokeren. Het seizoen dat van der Gijp halverwege instapte was weinig succesvol. In de Eredivisie werd PSV tweede met maar liefst 14 wedstrijden gelijke spelen. Het seizoen moest gered worden met de KNVB beker. In de halve finale speelde PSV twee wedstrijden tegen FC Utrecht en na strafschoppen werd PSV uitgeschakeld.

De twee seizoenen hierna werd van der Gijp twee keer landskampioen met PSV samen met onder andere Ruud Gullit. Het was Ruud Gullit die in 1985 thuis tegen AZ '67 een lange diepe bal op van der Gijp gaf. Deze bal nam van der Gijp ineens op zijn schoen en de bal verdween van grote afstand ineens in de kruising. De commentator noemde het een subliem doelpunt van grote schoonheid.

De beste jaren van zijn carrière beleefde van der Gijp bij PSV. Er wordt vaak gezegd dat van der Gijp niet het maximale uit zijn carrière heeft gehaald maar bij PSV heeft hij het zeer goed gedaan dit werd bevestigd door Ruud Gullit in een gesprek met Johan Derksen. 

Wanneer je op Youtube '' René van der Gijp PSV '' intypt dan krijg je een prachtige complicatie van een aantal PSV doelpunten te zien. 

Walter Kuijpers 

Laatst bijgewerkt : 19 dec 2019 - 11:06