Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oude glorie: Vergeten voetballers

Oude glorie: Vergeten voetballers

5 feb 2020 - Door: MD

Vergeten voetballers

Dennis Rommedahl

Bij de Deense club Lyngby BK speelt Dennis Rommedahl. De scouts van PSV ontdekken hem en hij wordt gecontracteerd door de Eindhovense club. In zijn eerste periode in Eindhoven speelt hij amper en om ervaring op te doen wordt hij daarna voor één seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk. In Waalwijk maakt hij veel progressie en keert daarom logischerwijs terug bij PSV. Rommedahl wordt in Eindhoven basisspeler, en met zijn snelheid stond hij vaak aan de basis van veel PSV-doelpunten. Totaal speelde hij 161 competitiewedstrijden voor PSV en scoorde in hier 29 keer. Verder was Rommedahl een specialist in het geven van assists. Met Mateja Kezman was hij een zeer succesvol duo. Met PSV zou Rommedahl vier landstitels veroveren en vier Johan Cruijff schalen. In 2004 gaat hij voetballen voor het Engelse Charlton Athletic. Voor Denemarken kwam hij in 126 interlands in actie waarin hij 21 keer scoorde.

Boudewijn Pahlplatz

Bouwdewijn Pahlplatz kwam in 1994 naar PSV, hij was overgenomen van FC Twente. PSV zag in hem een behendige buitenspeler die zowel op links als rechts kon voetballen. Pahlplatz beschikte over een goede voorzet. In zijn beginperiode ging het goed in Eindhoven en speelde hij zichzelf in de basis. Na drie seizoenen werd hij landskampioen. Helaas ging het voor hem minder omdat hij meermalen werd gepasseerd en veelal als wisselspeler kampioen werd. Na zijn PSV periode vertrok hij naar SC Heerenveen.

Dmitri Chocklov

Dmitri Chochlov (Khoklov) kwam bij PSV en zou gaan spelen onder trainer Dick Advocaat. Vol trots wordt hij gepresenteerd bij PSV. Hij is middenvelder en baltovenaar pur sang, een artistieke voetballer met een flinke dosis creativiteit. Chochlov groeit snel uit tot een belangrijke schakel binnen het team van Advocaat. Een jaar later is het volledig anders als trainer Eric Gerets hem niet in zijn strijdplan gebruikt. Gerets zijn voorkeur gaat uit naar Mark van Bommel, Johann Vogel, Björn van der Doelen en Ovidiu Stinga. Een aangeslagen Chochlov verlaat PSV na twee seizoenen voor Real Sociedad. Europees had Chochlov in Eindhovense dienst toch van zich laten spreken. Uit tegen Bayern München lift hij de bal over doelman Oliver Kahn en scoort zo op uitmuntende wijze. Verder scoorde hij ook tegen 1. FC Kaiserslautern en Benfica. Na zijn periode in Spanje zou Chochlov nog uit komen voor Lokomotiv Moskou en Dynamo Moskou.

Tomek Iwan

Tomasz (Tomek) Iwan voetbalde bij Roda JC Kerkrade en kwam in de belangstelling van zowel PSV als Feyenoord. Uiteindelijk koos hij voor Feyenoord. In Rotterdam zou zijn periode niet prettig zijn en de Pool komt na twee seizoenen alsnog naar PSV. Na een redelijke start zal hij uiteindelijk steeds minder voetballen. Wel was Iwan belangrijk door zijn taalvaardigheid (hij sprak o.a. Pools, Russisch, Duits, Engels en Nederlands). Zo fungeerde hij als tolk voor de Rus Chochlov en de Slowaak Igor Demo. Bij PSV veroverde hij één landstitel. Na zijn PSV periode vertrok hij naar het Turkse Trabzonspor.

Klas Ingesson

Klas Ingesson, een Zweedse middenvelder, werd naar PSV gehaald door trainer Aad de Mos. In 1993 kwam hij over van het Belgische KV Mechelen. De Mos zag in hem de ideale man om fysieke kracht op het middenveld te brengen. Helaas kon Ingesson de verwachtingen niet waar maken en vertrok al na één seizoen uit Eindhoven. PSV verkocht hem aan het Engelse Sheffield Wednesday. Na twee seizoenen in Engeland te hebben gespeeld kwam hij verder nog uit voor AS Bari, Bologna FC, Olympique Marseille en US Lecce.

Voor Zweden zou hij 57 interlands spelen waarin hij 13 keer scoorde. Hij was actief op twee WK tournooien in 1990 en 1994 en op het EK van 1992. Op 46 jarige leeftijd zou Ingesson in 2014 overlijden.

 

Walter Kuijpers 

Laatst bijgewerkt : 5 feb 2020 - 10:59