Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oude glorie: Timmy Simons

Oude glorie: Timmy Simons

22 apr 2020 - Door: MD

Waar je als PSV supporter denkt aan bepalende middenvelders uit de historie van PSV dan kom je al snel uit bij de namen als Willy van de Kerkhof, Gerald Vanenburg, Soren Lerby, Phillip Cocu en Mark van Bommel.

Eén belangrijke speler met een flink aantal wedstrijden en ook veel prijzen bij PSV en verder iemand die niet altijd direct genoemd wordt is de Belg Timmy Simons. Na het vertrek van Mark van Bommel naar FC Barcelona zocht PSV een opvolger, en kwam uit bij Timmy Simons. Na eerdere contacten van Simons met Feyenoord werd het uiteindelijk PSV dat Simons overnam van Club Brugge. Bij PSV zou Simons totaal vijf seizoenen onder contract staan.

In zijn eerste seizoen werd hij direct basisspeler en de vaste penaltynemer van PSV. Ook was er in 2005-2006 direct de landstitel. Het tweede seizoen bij PSV speelde Simons 48 wedstrijden van de 49 die PSV dat seizoen zou spelen in de Eredivisie, beker, Champions League en Johan Cruijff schaal. Wederom was er een landstitel voor Simons die een grote bijdrage had en al zijn wedstrijden de volledige 90 minuten speelde. Hij was altijd top fit en conditioneel erg sterk. Simons was tevens ook een publiekslieveling getuige de sfeeractie die voor hem georganiseerd was.

Na het vertrek van Philip Cocu bij PSV werd Simons de nieuwe aanvoerder in het seizoen 2007/2008 en wederom de vaste penaltynemer van PSV, net als eerder bij Club Brugge en het Belgisch nationale elftal. Het derde seizoen in Eindhoven is er wederom een landstitel. In 2008 zou hij ook nog eens de Johan Cruijff schaal veroveren door een 2-0 overwinning op Feyenoord. In zijn laatste seizoen verloor Simons zijn basisplaats aan Ibrahim Afellay.

Na vijf seizoenen PSV vertrok Simons naar het Duitse FC Nurnberg. Simons was één van de grootverdieners bij PSV en hij mocht transfervrij vertrekken. Er was een afspraak dat hij na twee jaar en het beëindigen van zijn carrière terug zou keren voor een technische functie bij PSV. Toch verliep het anders want bij FC Nurnberg zou hij drie seizoenen voetballen en daarna nog eens vijf seizoenen voor Club Brugge. Bij PSV zou Simons voetballen onder de trainers, Guus Hiddink, Ronald Koeman, interim trainer Jan Wouters, Sef Vergoossen, Huub Stevens, interim trainer Dwight Lodeweges en Fred Rutten.

 

Walter Kuijpers 

Laatst bijgewerkt : 22 apr 2020 - 10:25