Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oude glorie: Interview met Twan Scheepers

Oude glorie: Interview met Twan Scheepers

31 mrt 2021 - Door: MD

De rubriek Wat eens d’oude glorie is al anderhalf jaar een vaste prik op de website van de Supportersvereniging PSV. Mooie verhalen over spelers, seizoenen en wedstrijden die een stukje PSV-historie bij de supporters naar boven halen. Dit keer wijkt Kuijpers af van zijn schrijfwijze door dit onderwerp in interview vorm te doen. Zijn gast; Twan Scheepers, voormalig aanvaller van PSV. Ook een oud trainer van Scheepers, Harm van Veldhoven, komt kortstondig aan bod.

Twan Scheepers wordt geboren 8 november 1971 in Eindhoven. Op zijn 5e jaar begint de dan jonge Scheepers te voetballen bij VV De Spechten. Bij de Eindhovense amateurvoetbalclub voetbalde in de jeugd eerder óók oud PSV spelers Harry Lubse en Adrie van Kraaij. De jonge Scheepers zou op zijn 5e jaar al overtuigd zijn dat hij profvoetballer wilde worden en ook dat hij dit zou bereiken, daar lag zijn uitdaging. 

-Wie had u gescout voor een overstap naar PSV?

TS: ‘’Huub Stevens en Gerrit van Tilburg’’.

 

-Welk jaar kwam u bij PSV terecht en hoe oud was u toen?

TS: ‘’In 1984 op 12-jarige leeftijd’’.

 

-Hoe lang voetbalde u in de jeugd bij PSV voordat u naar het jeugdinternaat ging?

TS: ‘’Ik was al 3 jaar bij PSV voordat ik naar het internaat ging’’.

 

-U woonde in Eindhoven tijdens de internaat periode, woonde u gewoon thuis? 

TS: ‘’Ja, maar ze wilde me graag op het internaat, om de beste begleiding te geven en een programma aan te bieden om me optimaal op te leiden’’.

 

-Klopt het dat u bij de 1e lichting van het nieuwe opgezette jeugdinternaat was?

TS: ‘’Ja ik was er bij vanaf het begin’’.

 

-Dick en Alfred Schreuder, Lloyd Kammeron, Mitchell van der Gaag zaten bij u in het jeugdinternaat, zijn er nog meer namen die bekend zijn geworden uit uw internaat periode/lichting?

TS: ‘’ja onder andere Peter Hoekstra, Raymond Beerens, René Klomp en Eric Stock’’.

 

-Welke trainers op volgorde had u in de jeugd bij PSV?

TS: ‘’Huub Stevens, Willy van der Kuijlen en Adri van Kraaij’’.

 

-Het seizoen 1989-1990 kwam u 3x uit in het eerste elftal van PSV, tegen welke club maakte u uw debuut en hoe oud was u toen?

TS: ‘’18 jaar met mijn Eredivisie debuut tegen Fortuna Sittard, dat was als invaller onder trainer Guus Hiddink’’.

 

Red: PSV-Fortuna Sittard 2-0 speelronde 15, 39e minuut Romario 1-0, 85e minuut Romario 2-0 (penalty) 61e minuut Twan Scheepers invaller voor Wim Kieft 

 

-Uw debuut seizoen won PSV alleen de KNVB Beker. Had u ook speelminuten in dit seizoen in het bekertoernooi?

TS: ‘’Ja ik kwam in het veld als wisselspeler in de halve finale tegen Ajax’’.

 

-Bij PSV 1 heeft u alleen gespeeld onder de trainers Guus Hiddink en Bobby Robson?

TS: ‘’Inderdaad’’.

 

-Tijdens uw jeugdinternaat periode waren eerst trainer Jan Reker en later technisch manager Hans Kraay sr bij het eerste elftal van PSV, had u daar contact mee als jeugdspeler?

TS: ‘’Ja, vooral met Jan Reker veel contact, die hield de jeugdopleiding dicht bij het 1e elftal, hij was altijd zeer betrokken’’.

 

-In welke elftallen heeft u bij PSV in de jeugd gespeeld?

TS: ‘’C-top, C1, B1, A1, Jong PSV(het 2e) en het 1e’’.

 

-Het seizoen 1990-1991 was John Bosman gehaald als opvolger van de naar Girondins Bordeaux vertrokken Wim Kieft. U voetbalde zich in de basis ten koste van Bosman. Was dit zelf afgedwongen of de keuze van trainer Robson of op voorspraak van Romario?

TS: ‘’Beide, de samenwerking tussen Romario en John verliep niet altijd goed. De samenwerking met het team, Romario en ik verliep beter waardoor ik veel speelminuten kreeg en we uiteindelijk kampioen werden’’.

 

-U bent met PSV 2x landskampioen geworden de seizoenen 1990-1991 en 1991-1992. Het eerste landskampioen seizoen kwam u tot 20 optredens en 3 doelpunten het tweede landskampioen seizoen kwam u tot 15 optredens en 1 doelpunt. Hoe voelde uw aandeel/bijdrage in het eerste kampioenschap en het tweede kampioenschap?

TS: ‘’Dat eerste kampioenschap voelde uiteraard als een echt kampioenschap omdat het een soort doorbraak was als speler van eigen jeugd en Eindhovenaar, dat maakte het echt speciaal. Het tweede kampioenschap was knokken voor speelminuten en vechten tegen blessures. Het was een compleet ander gevoel, maar altijd fantastisch om deel te zijn van een kampioenselftal’’.

 

-Beschrijf eens de ontknoping op de laatste speeldag PSV-FC Volendam 3-0, om dan kampioen te worden. Een week eerder uit een zwaar verlies bij FC Groningen, waar zo leek dat PSV het kampioenschap verspeelde. Dan is er totaal onverwachts het verlies van Ajax tegen SVV/Dordrecht. Doelman Joop Hiele redt eigenlijk PSV samen met de scorende Zier Tebbenhof. Vergelijkbaar met de gelijkmaker van Bryan Smeets van De Graafschap tegen Ajax toen PSV ook nog totaal onverwachts kampioen werd.

TS: ‘’Dat was een soort Houdini act dat weekend. Niemand geloofde de uitslag van de nederlaag van Ajax tegen SVV/Dordrecht. De thuiswedstrijd tegen FC Volendam wonnen we met 3-0 en we waren alsnog kampioen. De ontlading was prachtig en ik was heel trots als speler en Eindhovenaar’’.

 

-Hoe heeft u het ervaren om direct in de basis in de voorhoede met Romario te hebben samengespeeld? Een absoluut begenadigd topvoetballer, maar wel met een gebruiksaanwijzing.

TS: ‘’Op het moment zelf besef je dat niet zo... dan ben je medespeler/teamspeler en ga je ervoor om zo goed mogelijk te spelen en je te ontwikkelen. Later besef je dat steeds meer, tot op de dag van vandaag dat dat wel speciaal is geweest’’.

 

-Naast Romario, wie vond u ook top bij PSV 1 als spelers waar u mee samen gespeeld heeft bijvoorbeeld, Gheorghe Popescu, Hans van Breukelen, Gerald Vanenburg, Erik Gerets, Kalusha Bwalya of andere, kunt u eens namen noemen van medespelers die indruk maakte?

TS: ‘’Het maakte sowieso indruk om in de selectie terecht te komen die net de Europa Cup 1 hadden gewonnen...stuk voor stuk op hun gebied geweldige voetballers’’.

 

-U had een klik met Romario, u bent toch net als Stan Valckx ooit privé naar Romario in Brazilië geweest?

TS: ‘’Ja ben met hem naar Rio geweest’’.

 

-Ik geloof dat ooit inderdaad te hebben gelezen dat u in Brazilië bij Romario was, hoe was die ervaring?

TS: ‘’Prachtig om Romario te leren kennen in zijn eigen omgeving/cultuur’’.

 

- Het weerzien met Romario met carnaval in 2019, hoe was dat?

TS: ‘‘Een geweldig weerzien, net of het gisteren was dat we elkaar voor het laatst hadden gezien. Een grapje en een dolletje en het is weer als vanouds, het blijft een geweldige man’’.

 

- Heeft u later contact gehouden met PSV-spelers uit uw actieve voetbalcarrière waar u mee in het 1elftal heeft gespeeld?

TS: ‘’Niet echt, maar als ik er één tegenkom is het altijd een goed en warm gevoel’’.

 

-Ingaande het seizoen 1992-1993 was er een overstap naar MVV Maastricht, was dit uw eigen keuze i.v.m. de vele concurrentie in de voorhoede van PSV? (Romario, Wim Kieft, Peter Hoekstra, Kalusha Bwalya en Jules Ellerman.

TS: ‘’Ik had nog een contract bij PSV en na een jaar met weinig speelminuten koos ik ervoor om elke week te spelen en mijn ontwikkeling voort te zetten bij MVV. Bij trainer Sef Vergoossen had ik daar een goed gevoel over, het was een fantastisch seizoen voor mij en de club MVV. Na een verhuur seizoen koos PSV ervoor om niet met mij door te gaan en tekende ik voor 3 seizoenen bij MVV’’.

 

-Het seizoen 1992-1993, was dat uw beste seizoen bij MVV of in uw carrière? 31 competitiewedstrijden en hierin 5 doelpunten.

TS: ‘’Het was een heel goed seizoen, maar mijn jaar bij PSV-seizoen 1990-1991 vond ik beter, dat was mijn beste en mooiste van mijn carrière’’.

 

-Seizoen 1992-1993: Ajax-MVV 2-2 speelronde 11, 69e minuut 1-2 Twan Scheepers 

Feyenoord-MVV 3-4 speelronde 14, 82e minuut winnende doelpunt 3-4 Twan Scheepers 

Twee prachtige affiches tegen grote tegenstanders voor MVV en 2 belangrijke en beslissende doelpunten van Twan Scheepers.

TS: ‘’Memorabele wedstrijden voor de historie van MVV. Daar hebben ze het nog steeds over’’.

 

-Onder Sef Vergoossen had u daar dé trainer aan die u stuurde en vertrouwen gaf?

TS: ‘’Sef was voor mij en MVV een goede en fijne coach op het veld, maar ook als mens’’.

 

-Seizoen 1992-1993 een keurige 7e plaats in de Eredivisie voor MVV. Hoe was de beleving dit seizoen in de selectie met deze goede klassering, met bijna Europees voetbal?

Leefde dit in de groep dat het haalbaar was Europees voetbal?

TS: ‘‘Het was een knotsgek jaar voor de historie van de club, tot de laatste wedstrijd meedoen voor Europees voetbal is en blijft uniek. Het leefde in de groep, bij de supporters, in de stad en omgeving. Een prachtige tijd’’.

 

-Seizoen 1993-1994 een 10e plaats seizoen 1994-1995 een 16e plaats en nacompetitie gevolgd met degradatie. Met 3 seizoenen MVV was toen de chemie op voor trainer Sef Vergoossen en het team?

TS: ‘‘Een heel gek laatste seizoen, zeker als je na 8 wedstrijden 3e staat en daarna niet meer kunt winnen en overtuigen. Bizar voor de club toentertijd dat je degradeerde, dat kon niemand vooraf voorspellen’’.

 

-Gelezen dat het een hechte groep was bij MVV, dat er nog iets van is overgebleven. Met welke spelers is het contact gebleven en wordt er samen nog af en toe iets georganiseerd als oud MVV?

TS: ‘‘Ik ga nog geregeld naar Maastricht om met oud-spelers als Reginald Thal, Hans Visser, Jeffrey van As en Roberto Lanckohr met oud-MVV een benefietwedstrijdje te spelen of om gezellig af te spreken. Uniek na zo'n lange tijd elkaar nog regelmatig te zien. Het zegt genoeg over de chemie van onze gezamenlijke MVV-tijd’’.

 

-U ging naar NAC Breda, was de reden de degradatie van MVV of een must of een eigen keuze? Was u verkocht of transfervrij?

TS: ‘‘Ik werd nadat we waren gedegradeerd met MVV verkocht aan NAC. Ik wilde graag in de Eredivisie blijven voetballen’’.

Red: De seizoenen 1995-1996, 1996-1997, 1997-1998 bij NAC Breda.

1e seizoen 25 Eredivisiewedstrijden 7 doelpunten onder Wim Rijsbergen een 8e plaats.

2e seizoen 11 Eredivisiewedstrijden 1 doelpunt onder Wim Rijsbergen een 9e plaats.

3e seizoen 18 Eredivisiewedstrijden 2 doelpunten onder trainer Herbert Neuman en met oud PSV-speler als assistent-trainer Ton Lokhoff een 12e plaats.

 

-Hoe kijkt u terug op uw periode bij NAC Breda, het aantal wedstrijden en bijdrage. Relatief goede eindstanden voor NAC in de Eredivisie.

TS: ‘‘het eerste seizoen in Breda aan de Beatrixstraat was een geweldig seizoen, waaraan ik een mooie bijdrage had, en een prima seizoen speelde. Daarna is het bergafwaarts gegaan vanwege blessures. Erg jammer want bij NAC is het heel speciaal om daarvoor te voetballen. Ik kreeg eind van het eerste seizoen knieproblemen en ben door blijven sukkelen. Het derde seizoen was nog redelijk, maar al snel werden er andere spelers gekocht die uiteraard dan de voorkeur kregen’’. 

 

-Vervolgens ging u naar Friesland, naar Cambuur Leeuwarden het seizoen 1998-1999 was u transfervrij of werd u verkocht?

TS: ‘‘Transfervrij’’.

 

Red: Bij Cambuur Leeuwarden het 1e seizoen 12 wedstrijden en 1 doelpunt en behoud in de Eredivisie onder trainer Gert Kruys een 15e plaats.

 

-U speelde relatief weinig wedstrijden. Is dat door blessures of concurrentie van medespelers?

In de selectie bij Cambuur trof u oud PSV-spelers Wim de Ron en Frank Berghuis was dat een voordeel, trok je met hen op bij Cambuur?

TS: ‘‘Het seizoen begon geweldig met de goal tegen PSV, maar al snel viel ik terug door al die blessures. Ik ging destijds veel met Wim de Ron om, maar de periode Cambuur Leeuwarden was geen succes.

 

Red: Cambuur Leeuwarden-PSV 1-1 speelronde 1, 42e minuut André Ooijer 0-1, 79e minuut Twan Scheepers 1-1

 

-Het seizoen 1999-2000 speelde u 10 wedstrijden voor Cambuur Leeuwarden, is er in de winterstop een overgang naar SK Lommel. Cambuur Leeuwarden degradeert dat seizoen, maar u heeft daar de 2e seizoenshelft niet meegemaakt, feitelijk was u al een half jaar vertrokken. Hoe kijkt u terug op uw periode in Friesland bij Cambuur Leeuwarden?

TS: ‘‘Het klopt dat ik in de winterstop een overgang naar SK Lommel heb gemaakt en de degradatie niet heb meegemaakt. De club Cambuur Leeuwarden en de Friese supporters en de stad waren geweldig, maar ik heb de verwachtingen niet waar kunnen maken’’.

 

-Bent u verkocht of transfervrij van Cambuur Leeuwarden naar SK Lommel gegaan?

TS: ‘‘Transfervrij’’.

 

-Het eerste seizoen bij SK Lommel vanaf januari 2000 tot einde van het seizoen bracht u tot 8 wedstrijden en 2 doelpunten in de Belgische 1e klasse.

TS: ‘‘Ja, maar helaas degradeerde we. Ik had getekend voor 3 jaar om weer zo snel mogelijk te promoveren, en dat lukte’’.

 

-Het tweede seizoen werden jullie direct kampioen van de tweede klasse.

TS: ‘‘Dat was een goed seizoen, we promoveerde en haalde de finale van de Belgische Beker’’. 

 

-Als 2e Klasse club de finale KVC Westerlo-SK Lommel 1-0 met Twan Scheepers in de finale.

Heeft u in het Beker toernooi nog meer wedstrijden gespeeld dat seizoen of gescoord?

TS: ‘‘ Ik weet wel dat ik deze wedstrijden gespeeld heb. Het was een prachtig seizoen voor mij en SK Lommel, historisch waarin ik veel gespeeld heb en een mooie bijdrage had.

 

-Seizoen 2002-2003 tot de winterstop speelde u geen wedstrijden voor SK Lommel. Trainer Jos Heyligen was de opvolger van Harm van Veldhoven, u speelde dus niet onder Heyligen?

TS: ‘‘Nee, ik werd zelfs uit de selectie gezet door de technische staf die (logisch) verder gingen zonder mij. Ik moest zo'n 8 maanden met het 2e en de jeugd trainen. Een moeilijke periode, ik ben gelukkig in februari 2003 naar FC Eindhoven gegaan’’.

 

-Bij FC Eindhoven, kwam u tot maar 9 wedstrijden en 1 doelpunt, u voetbalde onder trainer Leon Vlemmings?

TS: ‘‘Ja dat klopt’’.

 

-U voetbalde voor jeugdelftallen van Oranje, welke trainers had u daar?

TS: ‘‘Ik begon bij Oranje 0-15 en vervolgens 0-16, UEFA 0-18, jong Oranje en het Olympische elftal (1992 Barcelona helaas niet gekwalificeerd)

TS: ‘’Trainers onder meer, Bert van Lingen, Nol de Ruiter en Rinus Israël. Tevens in het seizoen 1990-1991 speelde ik het WK met het Militaire elftal’’.

 

-U stopte met voetballen op 31-jarige leeftijd, reden de blessures, een noodgedwongen keuze?

TS: ‘‘Het was klaar, het lichaam protesteerde elke dag. Pijnstillers en behandelingen zorgde voor wat verlichting van de pijn, maar het was niet gezond meer...toen heb ik de knoop doorgehakt en ben eind van dat seizoen gestopt.

 

-Na uw actieve voetbalcarrière, ging u in de vastgoed werken. Hoelang heeft u gewerkt in deze branche? Wanneer was u hiermee weer gestopt en ging weer richting het voetbal?

TS: ‘‘Ik heb ongeveer 5 jaar gewerkt als makelaar en de NVM-papieren gehaald. Eind 2006 ben ik teruggegaan naar PSV, in eerste instantie deed ik een combinatie parttime makelaar en parttime trainer. Vanaf 2008 werd ik fulltime jeugdtrainer bij PSV.

 

Scheepers over zijn tijd als makelaar:

"Iemand zei mij dat ik NVM-cursussen moest gaan doen, voor de makelaardij", lacht Scheepers. "En vervolgens ben ik direct na afloop van mijn actieve loopbaan in het vastgoed gestapt. Terug in de schoolbanken, dus. Maar na een paar jaar merkte ik toch, diep in mijn hart, dat ik liever weer in de voetballerij wou werken. Kijk die makelaardij was best interessant, en ik heb nog 8 van de 11 vakken gehaald. Bovendien was het lekker om even afstand te nemen van de voetbalsport. Je hele leven was geënt op de wedstrijd in het weekend, en dan rijd je opeens naar de vrijdagavondborrel..."

 

-Welke functies bekleedde u als trainer bij PSV?

TS : ‘’Mijn CV bij PSV als trainer ziet er als volgt uit:

  • 2007: stagiair 0-16
  • 2008: trainer 0-10(E2)
  • 2009: trainer 0-12(D2) assistent 0-17/spitsentrainer diverse elftallen.
  • 2010: trainer 0-14 assistent 0-19/spitsentrainer diverse elftallen.
  • 2011: trainer 0-14 assistent 0-19/spitsentrainer diverse elftallen. 
  • 2012: trainer 0-16 assistent 0-19/spitsentrainer diverse elftallen.
  • 2013-2019: assistent jong PSV.

 

- Met welke hoofdtrainers heeft u samengewerkt bij PSV in de tijd van uw trainersloopbaan bij PSV?

TS: ‘‘John Heister (0-17), Henk Fraser (0-17 0-19), Pascal Jansen (0-19 Jong PSV), Geert Brusselers (0-19), Darije Kalezic (Jong PSV) en Dennis Haar (Jong PSV)’’.

 

-Welke voetballers heeft u persoonlijk begeleid als trainer bij PSV. Spelers die PSV 1 of elders door zijn gebroken in de Ere of Eerste Divisie.

TS: ‘‘Cody Gakpo, Armando Obispo, Jordan Teze, Memphis Depay, Steven Bergwijn, Sam Lammers, Arnout Groeneveld, Donyell Malen en Kenneth Paal’’.  

 

-Na recent een contractverlenging bij PSV koos u ervoor om samen met Phillip Cocu en Chris van der Weerden naar Derby County te gaan, was u daar assistent-trainer van Philip Cocu of ook nog jeugdtrainer?

TS: ‘‘Ik was assistent van Philip Cocu, ik was daar geen jeugdtrainer’’.

 

-Het verhaal van de fiets, kunt u dit kort vertellen, hoe dat tot stand kwam?

TS: ‘‘Blijft altijd een leuk verhaal over die fiets. Contractonderhandelingen zijn eigenlijk niet zo spannend, maar toen ik een fiets eiste moest er toch wel hard gelachen worden door mijn zaakwaarnemer Rob en manager Marcel Brands van PSV. Dat hadden ze nog niet eerder meegemaakt. De fiets werd overigens uitstekend geregeld door PSV.

 

Feiten en uitspraken uit carrière van Twan Scheepers

-De vergeten doelsaldo-titel van 1991. Bij een titelstrijd die op doelsaldo werd beslist, gaat het bijna altijd over de waanzinnige ontknoping van de Eredivisie in 2007, met AZ, PSV en Ajax als kanshebbers. 16 jaar daarvoor, in 1991, was het bijna net zo spannend. PSV bleef 2 goals voor. Twan Scheepers Eindhovenaar en toen speler van PSV 1 blikt terug.

Halfnaakt ging hij de kleedkamer in. "Ik geloof dat ik alleen nog een onderbroek aan had en wist niet hoe snel ik de spelerstunnel in moest rennen. Wat een ontlading en vreugde in het Philips Stadion in juni 1991". Een week eerder leek de titel droom over, na een zware 4-1 nederlaag bij FC Groningen. Maar omdat concurrent Ajax totaal onverwacht met 1-0 onderuitging tegen SVV/Dordrecht, begon PSV als koploper op doelsaldo - met een voorsprong van 2 hele doelpunten - aan de laatste wedstrijd tegen FC Volendam.

 

Twan Scheepers stond in de basis tijdens de kampioenswedstrijd. "Nou, ik ben het nooit vergeten, hoor. Misschien is het wel het mooiste moment in m'n carrière geweest, ik weet het eigenlijk wel zeker. Het ging toen in de laatste week nergens anders meer over dan over het doelsaldo, waar je ook maar kwam. We waren eigenlijk op miraculeuze wijze ontsnapt in speelronde 33. FC Groningen droogde ons in het Oosterpark met 4-1 af, Hennie Meijer en Milko Djurovski waren niet te stoppen. Het was bar en boos van onze kant en we gingen ervan uit dat het de nekslag was."

 

Wonderbaarlijke ontsnapping 

Wonder boven wonder verloor Ajax op het Kasteel van SVV/Dordrecht. "Het was bizar," schetste Twan Scheepers. "Met 4-1 verliezen in Groningen en dan nog blij zijn. Keeper Joop Hiele pakte echt alles tegen Ajax, ongelooflijk. SVV/Dordrecht scoorde toen ineens ook nog via Zier Tebbenhof. Stel je zoiets nu eens voor, alle media zouden op hun kop staan. Dat was toen ook wel zo, maar net een tandje minder. De NOS had de week erop een prachtige uitzending van de competitie-ontknoping en zond 2 wedstrijden tegelijk uit." 

 

Uiteindelijk kwam het voor PSV goed door te winnen van FC Volendam. Ongekend spannend. "Ik heb in 1991 met medespelers een kampioenswedstrijd gespeeld die de Europa Cup 1 al hadden gewonnen. Sommige waren zeker nerveus", aldus Scheepers. "Zelf was ik dat ook en dat was niet zo gek. Ik kon als 19-jarige Eindhovense jongen voor het eerst kampioen worden met PSV." 

"Het eerste half uur kregen we een fluitconcert van ons eigen publiek. Balverlies en domme fouten bepaalden ons spel, tot dat Gerald Vanenburg een bal binnen wist te schieten", zo zei Twan Scheepers. "Er viel een last van ons af. We gingen vrijuit voetballen, nadat de stress daarvoor op de benen stond. Het lijkt dan bijna of je door een rietje aan het ademhalen bent in een volle sprint. We waren het overzicht kwijt en door die goal werden we kalm en konden we het afmaken."

"Het is denk ik de meest memorabele wedstrijd die ik ooit heb gespeeld."

 

-Twan Scheepers was bij PSV de spitsbroeder van voetbalwonder Romario. Twan Scheepers vertelt, "ongelooflijk wat die Romario met een bal kon. Als hij er zin in had. Hij had het niet altijd makkelijk in een vreemde cultuur en het koude Nederland ‘’.

 

- Twan Scheepers, "ik heb veel tegenslagen gekend, maar ook veel mooie momenten, hoor." Zo komt de bekende grap weer bovendrijven, dat hij met Romario ooit een koningskoppel vormde. Samen scoorden ze dat seizoen 50 doelpunten! De Braziliaan 48 en Scheepers 2.

 

-Trainer Harm van Veldhoven legde de eerste contacten met Twan Scheepers voor een overgang van Cambuur Leeuwarden naar SK Lommel. Hij vond gehoor bij het bakkeleiende bestuur voor zijn sportieve noodkreet. De Friese club Cambuur Leeuwarden haalde destijds Erik Tammer van Sparta Rotterdam zodat Twan Scheepers weg mocht.

 

Kort interview met Harm van Veldhoven

 

-Kwam Scheepers op voorspraak van u?

HvV: ’’Ja op mijn aanraden’’.

 

-Welk systeem speelde u met SK Lommel?

HvV: ‘’4 3 3 met Ibrahim Tankary in de spits’’.

 

-Kwam Scheepers in dit systeem veel aan spelen toe?

HvV: ‘’Hij was vaak 2e spits of invaller, maar maakte zeker zijn wedstrijd minuten en had een verdienstelijke bijdrage’’.

 

-U noemt hem supersub, waarom was dat?

HvV: ‘’Ja zeker, Twan was de ideale man achter Ibrahim Tankary, als invaller of basisspeler of breekijzer’’.

 

-Hoe was de samenwerking met Scheepers al profvoetballer?

HvV: ‘’Fantastisch, ik heb weinig voetballers gezien met zo'n goede mentaliteit. Twan was een voorbeeld prof. Ook correct als hij reserve was en altijd goede inzet’’.

 

Dank voor uw informatie over Twan Scheepers

HvV: ‘’Ik kijk terug op een mooie bijzondere periode bij SK Lommel met Twan Scheepers en zeker het kampioensjaar en de bekerfinale’’.

 

-Het jaar in de tweede afdeling van België werd een gouden jaar voor SK Lommel. Onder trainer Harm van Veldhoven werd de club kampioen. Met 78 punten uit 34 wedstrijden stond SK Lommel van de eerste tot laatste speeldag aan de leiding. 

 

-SK Lommel was de tweede Belgische tweedeklasser sinds 1964 die de finale van het nationale Bekertoernooi van België haalde.

 

-Na tevergeefse pogingen van Twan Scheepers om een contract te verdienen in Oostenrijk en Portugal vindt hij na zijn SK Lommel periode uiteindelijk bij FC Eindhoven vervolg van zijn voetbalcarrière.

Scheepers is eind 2016 te gast geweest bij PSV TV, waarin hij in vogelvlucht zijn carrière besprak. 

Eerder uitgebrachte verhalen in de rubriek '' Wat eens d'oude glorie zijn te vinden via https://www.supver-psv.nl/nl/nieuws/dossiers/oude-glorie.html.

Walter Kuijpers 

 

 

Laatst bijgewerkt : 31 mrt 2021 - 14:17