Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Uitleg vervoerswijze naar de Amstelcup Finale (update 19-5 ,11.25 uur)

Uitleg vervoerswijze naar de Amstelcup Finale (update 19-5 ,11.25 uur)

19 mei 2005 - Door: DvG & MSe

Keuze bus en/of treincombi
PSV heeft gekozen voor een buscombi in plaats van een treincombi omdat PSV een landelijke club is en daarmee opstapplaatsen dan wel startplaatsen in het land kunnen worden gecreëerd. Bij een treincombi kan men alleen in Eindhoven opstappen. Daarnaast is een treincombi altijd duurder dan een buscombi.

Prijs buskaart
Dan de uitleg van het prijsverschil tussen de kaarten die Willem II verkoopt en de prijzen die PSV verkoopt.

Willem II heeft bussen aangeboden gekregen voor een prijs van € 550.- per bus. Deze bussen zijn onverzekerd en moeten om 22.00 uur terug in Tilburg zijn, dus als er een verlenging gaat komen moet men nog extra kosten betalen. Echter het blijkt dat de busmaatschappijen € 775.- vragen per bus, exclusief verzekering (ongeveer €200,- per bus) is. Een rekensom leert dat bij 49 personen een prijs van € 15.82 per persoon moet worden gevraagd (exclusief verzekering). Willem II vraagt € 13.50 voor de bus. Waarbij ook nog opgemerkt dient te worden dat de busmaatschappijen weigeren om met onverzekerde bussen te gaan rijden.
Daarnaast verkoopt de club de toegangsprijs € 2.50 onder de prijs, namelijk € 15.- ten opzichte van € 17.50
Omdat Willem II de kaarten zelf verkoopt zijn er geen ticketbox kosten aan verbonden.
Op een of andere manier zal er geld moeten worden bijgelegd. Of door de club of door een sponsor en daar is, voor zover bij ons bekend, geen rekening mee gehouden.

Voor de reizen in de Amstelcup kan de Supportersvereniging PSV geen gebruik maken van het contract zoals geldt bij de competitie. De Supportersvereniging PSV is in eerste instantie uitgegaan van meer dan 100 bussen. De prijs die daaraan vast hing was € 20.- per persoon. De prijs was zo hoog doordat bij meer dan 50 bussen de busprijs enorm steeg. Laat staan als het aantal over de 100 zou gaan. Deze bussen zouden uit Noord-Nederland of ver uit België moeten komen. De Supportersvereniging PSV heeft de busprijs gecorrigeerd naar € 15.- per persoon voor de eerste 50 bussen. Daarbij komt de kaartprijs van € 17.50 en de ticketbox fee. Dat de kaarten via ticketbox worden verkocht is een uitdrukkelijke wens van de supporters zodat zij niet naar Eindhoven hoeven te reizen om een kaartje te kopen.

Autocombi
Zowel Willem II als PSV hebben evenveel kaarten voor de autocombi te beschikking. Willem II dient het kaartje om te wisselen bij IJssportcentrum Stappegoor, PSV bij het Philipsstadion. Willem II communiceert met een vrij vervoer regeling maar in werkelijkheid is het een autocombi, onder dezelfde voorwaarden als die voor PSV supporters gelden.

Laatst bijgewerkt : 19 mei 2005 - 11:54