Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Magere overwinning PSV op Heracles

Magere overwinning PSV op Heracles

Farfan wederom matchwinnaar

12 feb 2006 - Door: HK
Jefferson Farfán

Tot een kleine twintig minuten voor tijd leek Heracles voor een stunt te gaan zorgen in Eindhoven tegen regerend landskampioen PSV. Op dat moment was er nog altijd niet gescoord in het Philips Stadion, hoewel de thuisclub wel enkele kansen had afgedwongen. Het was Jefferson Farfan, wie anders, die namens de thuisclub het verlossende woord sprak. Hij krulde een vrijetrap prachtig in de linker bovenhoek en bezorgde PSV daarmee de volle buit.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk hoe de veldverhoudingen gedurende de rest van het duel zouden zijn. Heracles trok zich massaal terug op eigen helft en liet PSV het spel maken. Met name in het eerste half uur van de wedstrijd lukte dat moeizaam, hoewel PSV ook bewust spaarzaam met de krachten om ging. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft begonnen de Eindhovenaren, met Eric Addo voor de licht geblesseerde Alex, aan een slotoffensief, dat zowaar twee aardige kansen opleverde, maar geen doelpunten.

Na de rust pakte PSV de zaken ietwat energieker aan. Hiddink maakte al snel duidelijk dat zijn ploeg meer druk moest gaan zetten door controleur Timmy Simons te vervangen door de offensief ingestelde Ismail Aissati. Heracles werd de duimschroeven aangedraaid en PSV kreeg, voornamelijk via vrije trappen en corners, enkele goede kansen om de score te openen. Aan de andere kant kregen de gasten via Hirayama een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dat was ook het enige wapenfeit van de gehele wedstrijd van de mannen uit Alemlo. Uiteindelijk was het Jefferson Farfan die met een bekeken vrijetrap de ban brak. Meteen daarna kreeg PSV nog twee goede kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Met name Vennegoor zal zich nog eens achter de oren krabben toen hij geheel vrijstaand een voorzet van Farfan naast kopte.

Van een slotoffensief van Heracles was nauwelijks sprake. De verdediging van PSV bleef simpel overeind en zonder groots te spelen hielden de Eindhovenaren de drie punten verdiend in eigen huis.

Laatst bijgewerkt : 12 feb 2006 - 11:29