Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Structurele wijzigingen bij PSV noodzakelijk
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Structurele wijzigingen bij PSV noodzakelijk

Het voorwoord van de voorzitter PSV Supporter april 2009

11 apr 2009

Enige jaren geleden was het gebruikelijk om het voorwoord van onze voorzitter uit ons blad "De PSV Supporter" ook op onze website te publiceren. De redactie van deze website heeft besloten dit item in ere te herstellen. Hieronder daarom het voorwoord van onze voorzitter uit "De PSV Supporter" van april 2009. Alle leden ontvangen het volledige blad vandaag op hun deurmat.

Structurele wijzigingen bij PSV noodzakelijk

Zowel op voetbal als financieel terrein zullen er maatregelen moeten worden genomen door PSV om te voorkomen dat we afglijden in Nederland naar de subtop. De club PSV is ons heilig. Supporters hebben
“levenslang", spelers, staf, directie en commissarissen zijn vergankelijk. Er moet op technisch gebied een kwaliteitsinjectie komen, spelers en staf doen hun uiterste best maar het is niet genoeg.

De club straalt weinig ambitie uit wat niet past bij de historie en kracht van de club PSV. Bij een voetbalonderneming moeten weleens gerichte investeringen worden gedaan waarbij de kosten voor de baten uitgaan.

In de voetbalwereld wordt gesproken over ‘socios’ een andere vorm om fans te binden aan de club. Socios hebben zeggenschap en inspraak in de vele belangrijke zaken en benoemingen in een club, bij PSV zal daarvoor nog veel moeten veranderen om deze vorm toe te passen. In het blad Voetbal International van 25 maart jl. spreekt Platini zijn voorkeur uit voor een bovengenoemd structuur omdat [citaat] ‘de fans uiteindelijk degenen zijn die de identiteit van de club vormen en de clubcultuur beschermen en bewaken, waarvan acte!’

In de jaarvergadering van 2008 hebben we aangekondigd met PSV te gaan overleggen waar wij op de toekomst gericht , via een meer gerichte professionalisatie van ook de supportersvereniging, de samenwerking kunnen verbeteren e.e.a. met behoud van een zelfstandige en onafhankelijke supportersvereniging met een eigen blad. Binnenkort zullen, na een oriënterend gesprek eind vorig jaar, de besprekingen worden voortgezet.

Zoals u heeft kunnen lezen hebben wij de oproep van de spelersraad om tijdens de resterende wedstrijden hen niet te vergeten en ze te blijven ondersteunen, van harte onderschreven. In een gesprek met de spelersraad is nadrukkelijk hier om verzocht omdat zij deze steun hard nodig hebben om Europees voetbal te verwezenlijken, ook het uitfluiten van de spelers is hierbij besproken. Iedereen van ons kan wel eens een offday hebben. Het is de taak van de technische leiding op de bank om tijdig in te grijpen. Wij verzoeken onze supporters om aan de oproep van de spelersraad gehoor te geven en de spelers op een positievere manier over hun “dooie" punt heen te helpen.

Tenslotte delen wij u mede dat we helaas moeten afzien van het in beroep gaan op de uitspraak van het kort geding tegen de Gemeente Edam-Volendam. In het bestuurlijk recht, in tegenstelling tot het civiel recht, kan men niet op principiële gronden om een uitspraak vragen er is dan geen procesbelang meer. Spijtig maar het is niet anders.

Ger van Os

Binnenkort zullen wij ook nog de voorwoorden uit de bladen van februari en maart gaan publiceren.

Laatst bijgewerkt : 11 apr 2009 - 9:07