Seizoen 2022/2023 - Eredivisie : SC Heerenveen - PSV (0 - 1)

09 oktober 2022 - 16:45 uur

Bron: NOS Teletekst

PSV is er voor het eerst sinds 2011 in geslaagd om de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen te winnen.Het werd 0-1.

Heerenveen had het meeste balbezit voor rust,maar tot een schot op doel leidde dat niet.Sarr wurmde zich nog wel langs vier verdedigers,maar kreeg de bal niet onder controle.Sangaré was gevaarlijk voor PSV met een schot op de lat.

Door de druk flink op te voeren kreeg PSV na rust meer kansen.Veerman schoot naast,El Ghazi zag een prima vrije trap gekeerd worden door Noppert en die kon ook een pegel van Gakpo nog pakken.Maar op een schot van Gakpo in de verre hoek was Noppert kansloos.Voor Gakpo was het het negende doelpunt van het seizoen.