Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Oude glorie: het seizoen 1986/1987

Oude glorie: het seizoen 1986/1987

23 okt 2019 - Door: MD

Het seizoen 1986/1987 is een opmerkelijk jaar in de PSV geschiedenis.

PSV beschikte dit seizoen over een fantastische selectie met zeer veel grote namen waaronder Ronald Koeman, Willy van de Kerkhof, Hans v Breukelen, Ruud Gullit, Ivan Nielsen, René vd Gijp, Gerald Vanenburg, Hallvar Thoresen, Frank Arnesen, Michel Valke, Erik Gerets en Jan Heintze.

Het werd een prachtig seizoen in de Eredivisie, waarin PSV wederom kampioen werd. Ruud Gullit speelde in meerdere opzichten een belangrijke rol dat seizoen. Internationaal moest PSV het stellen zonder zijn sterspeler Ruud Gullit die nog een schorsing had openstaan van het vorige seizoen.

In de eerste ronde van de Europacup 1 verloor PSV thuis van Bayern München met 0-2 door twee goals van Reinhold Mathy, laat in de tweede helft. De return in München werd 0-0 en PSV was helaas in de eerste ronde uitgeschakeld. Ook het KNVB beker toernooi werd geen groot succes, PSV strandde in de derde ronde. Na eerst Top Oss met 0-4 te hebben verslagen, werd in de volgende ronde RKC  op een nederlaag getrakteerd. Vervolgens werd tegen FC Den Bosch gelijkgespeeld, maar verloor PSV na strafschoppen.

Later in het seizoen kreeg Ruud Gullit een aanvaarding met manager Hans Kraay. Dit liep zo hoog op dat Hans Kraay zelfs vertrok. Er waren transferperikkelen tegen het einde van het seizoen omtrent Ruud Gullit met AC Milan. Toch werd Ruud Gullit voor de tweede keer kampioen met PSV, mede door een zeer spannende wedstrijd tegen Ajax in Eindhoven. PSV won met 1-0 van de Amsterdammers met een doelpunt van .... Ruud Gullit.

Deze overwinning had een grote bijdrage aan het kampioenschap. Het was een prachtig afscheid van Ruud Gullit bij PSV die aan het einde van het seizoen voor 17 miljoen gulden naar AC Milan vertrok. 


W Kuijpers

Laatst bijgewerkt : 16 jan 2020 - 13:48