Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Gaat PSV haar fans echt binden?

Gaat PSV haar fans echt binden?

8 okt 2010 - Door: DvG

Supportersvereniging PSV ontwikkelt met NPEX een produkt om de stem van fans krachtiger te maken via aandeelhouderschap.

Het lijkt erop dat PSV de eerste club wordt die de wens van veel Europese topclubs om fans daadwerkelijk (financieel) bij de club te betrekken, omzet in actie.

De Supportersvereniging PSV heeft de directie van PSV benaderd met een initiatief om fans meer aan de club te binden. Meer betrokkenheid bij PSV, de clubcultuur versterken en de club ook een financiŽle steun in de rug geven, dat is de bedoeling. De directie van PSV heeft in een eerste gesprek zeer geÔnteresseerd geluisterd.

De Supportersvereniging PSV heeft samen met NPEX een financieel concept ontwikkeld. NPEX is de online beurs voor ondernemend Nederland. PSV fans worden via de supportersvereniging in de gelegenheid gesteld voor een beperkt bedrag in verhandelbare effecten te participeren in PSV. Hiermee wordt de mening van fans verankerd binnen de structuur van PSV. Details worden de komende tijd uitgewerkt.

De Nederlandsche Participatie Exchange (NPEX) is opgericht in nauw overleg met Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM), de Nederlandsche Bank (DNB) en het Ministerie van FinanciŽn. NPEX is in Nederland de eerste electronische marktplaats voor niet-beursgenoteerde financiele producten. NPEX maakt het voor beleggers mogelijk om via een veilingsysteem effecten (participaties, cv, bv, nv, obligaties, aandelen) makkelijk te verhandelen. NPEX is blij met een club als PSV want de ambitieuze doelstellingen sluiten feilloos bij elkaar aan.

"Het geeft de stem van de PSV fans extra kracht en biedt iedereen met een PSV hart een unieke kans echt betrokken te worden bij de club, waarbij zijn/haar aandeel ook nog verhandelbaar wordt. Daarnaast wordt de club PSV er financieel wijzer van." aldus Rob van den Akker, voorzitter van de supportersvereniging PSV.

"Dit zou een unicum zijn in de voetbalwereld, waarbij PSV met een innovatief financieel product haar fans bindt en tevens extra geld kan ophalen, er zullen andere topclubs in Europa volgen." zo stellen Adriaan Hendrikse en Frans van den Broek van NPEX.

Laatst bijgewerkt : 11 okt 2010 - 15:01