Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Supportersvereniging PSV > Vrijwilliger van de maand > April 2024 Peter Vos

Vrijwilliger van de maand

April 2024: Peter Vos

Wat is je naam?

Peter Vos

Wat is je leeftijd?

45 jaar

Wat is je woonplaats?

Kaatsheuvel

Wat is jouw functie/werkzaamheden binnen de vereniging?

Projectmanager crossmedia en redacteur voor het magazine De PSV Supporter. Als projectmanager wil ik graag platforms en andere media met onze vereniging verbinden zodat ook andere fans van PSV met onze vereniging in contact komen. Het blad spreekt denk ik voor zich; het is een maandelijkse weergave van ons fan zijn van de club PSV, de spelers en alles wat hiermee te maken heeft.

Hoe lang ben je al vrijwilliger van Supportersvereniging PSV?

Ik ben tegelijk met de start van mijn studie Journalistiek als redacteur begonnen bij de vereniging, dat was in 1998. Wat een eeuwigheid terug is dat!

Wat is jouw favoriete moment als supporter PSV?

Dat zijn er talloze, dat is echt moeilijk kiezen. Het is denk ik vooral het samen supporter zijn met vrienden en de fans, in goede en slechte tijden wat sowieso een goed gevoel geeft als je nadenkt over de bijzondere momenten. Mag ik een top drie aanleveren? In dat geval:

  1. Het kampioenschap van PSV in 2003 met een ontketende Mateja Keěman, die 35 goals maakte in de eredivisie.
  2. De halve finale Champions League in 2005 tegen AC Milan – met duizenden fans eerst door deze mooie Italiaanse stad in een mars naar het San Siro stadion. We verloren daar wel met 2-0, maar de sfeer was fan-tas-tisch!
  3. De bekerfinale van 2022 in De Kuip, waarbij ik eerst een bus met enthousiaste fans mocht begeleiden en later met ons team van vrijwilligers de overwinning op Ajax vierden in de stralende zon

Wie is jouw favoriete PSV'er allertijden?

Als het gaat om kwaliteit en klasse denk ik aan Ruud van Nistelrooij. Daarnaast identificeerde ik me als voetballer zelf graag met René Eijkelkamp, een lange spits die het van hard werken moest hebben en een kei was als teamspeler.

Vrijwilliger van de maand: April 2024 (Peter Vos)