Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Seizoen 2021/2022 > Mascotte Tijn van Eijk

Mascotte Tijn van Eijk

Wedstrijd

Seizoen

 • 2019/2020

Woonplaats

 • Baexem

Reactie Tijn van Eijk

 • Mijn naam is Tijn van Eijk. Ik ben 8 jaar en voetbal bij RKVB in Baexem in de JO-9

  Op zaterdagavond 23 november vertelde papa me dat hij een hele grote verrassing voor me had.
  Ronald van de PSV supportersvereniging had papa namelijk vrijdagmiddag een email gestuurd met de vraag of ik bij de wedstrijd PSV-Heerenveen op zondag 24 september mascotte wilde zijn namens de PSV supportersvereniging.

  Ik stond te juichen in de woonkamer van blijdschap. Dit leek me echt helemaal geweldig. Die avond kon ik geen oog dicht doen. Ik verheugde me er ontzettend op om de dag erna naar het Philips stadion te gaan met papa en mama. Wat ik wel ontzettend jammer vind, is dat Luuk de Jong helaas in de zomerstop is verkocht aan Sevilla, maar Malen is een zeer goede vervanger.

  Zondagmorgen was ik dan ook al heel vroeg wakker en telde de minuten letterlijk af, voordat we rond half 1 konden vertrekken naar het Philips stadion.
  Om kwart over 1 waren we bij de ingang van de supportersvereniging en werden we door Ronald van harte welkom geheten. In het begin vond ik het toch wel een beetje spannend. Maar nadat ik mijn PSV tenue mocht aantrekken en Ronald me vertelde over het programma van de middag, was die spanning snel weg.

  We begonnen met een korte rondleiding door het stadion. Hierbij mocht ik onder andere de perszaal in. Daar mocht ik op de stoel van Mark van Bommel gaan zitten en heb ik met Ronald de Boer (de enige speler volgens mij die mama kende) een foto gemaakt. Vervolgens zijn we een glas cola gaan drinken in het home van de supporters vereniging.

  Daarna ben ik met Ronald van de supportersvereniging naar de rand van het veld gegaan. Op basis van instructie van Ronald en de cameraman, moest ik recht voor me uitkijken en naar de reserve spelers lopen die aan de rand van het veld bezig waren met een rondo. Stiekem keek ik ondertussen naar 1 van de vier grote schermen in het Philips stadion, waar ik vol in beeld was! Vervolgens mocht ik tijdens de rondo tussen Hendrix en Pereiro in staan en kreeg ik de nodige ballen aangespeeld.

  Na een foto met de wisselspelers ben ik vervolgens met Ronald mee terug gegaan het stadion in. Daar heb ik een foto gemaakt met de overige kinderen die namens PSV en Heerenveen het veld op gingen en moest ik klaar gaan staan in de line up. Ik hoopte dat ik samen met Malen het veld op mocht, maar uiteindelijk werd dat Bergwijn. Dit was natuurlijk vet cool. Om in een vol Philips stadion hand in hand met Bergwijn het veld op te mogen lopen. Papa en mama kregen allemaal berichtjes van mensen die me op TV hadden gezien. Dit vond ik super gaaf.

  De eerste helft heb ik vervolgens met papa en mama op de tribune gekeken. PSV speelde heel goed en in de eerste helft scoorde Bergwijn twee prachtige doelpunten en ging PSV met een 2-0 voorsprong de rust in. Zou ik Bergwijn geluk hebben gebracht? Hij speelde in ieder geval super goed. Ik hoopte dat ik na afloop van de wedstrijd nog met hem op de foto zou mogen.

  In de tweede helft maakte Heerenveen vrij snel 2-1, waardoor het restant van de wedstrijd ontzettend spannend werd. PSV speelde ook lang niet meer zo goed als in de eerst helft. Gelukkig floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de overwinning binnen.

  Daarna zijn we meteen weer naar het home van de supportersvereniging gegaan, waar ik van Ronald een handtekeningenboekje kreeg. Hiermee zijn we naar het spelershome gegaan. Bij het spelershome heb ik van heel veel spelers een handtekening gekregen en ben ik met ze op de foto gegaan. Onder andere met Malen, Ihattaren, Gakpo, Unnerstall, Baumgartl, Thomas, Hendrix, Viergever, Raiola en Bergwijn (zoals gehoopt!). Uiteindelijk kwam ook nog Mark van Bommel langs en was de verzameling compleet.

  De volgende dag heb ik mijn handtekeningboekje meegenomen naar school en heb ik op school de ervaringen van deze onvergetelijke dag verteld aan mijn klasgenoten en juffrouw. Die vonden het ook allemaal geweldig.

  PSV supportersvereniging en Ronald nogmaals ontzettend bedankt voor de geweldige middag die ik heb mogen beleven. Dit zal ik nooit meer vergeten!

  Groetjes,
  Tijn van Eijk

Mascotte Tijn van Eijk

Overige Foto's

Mascotte Tijn van Eijk

Mascotte Tijn van Eijk

Mascotte Tijn van Eijk

Mascotte Tijn van Eijk

Mascotte Tijn van Eijk