Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Seizoen 2023/2024 > Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans

Wedstrijd

Seizoen

 • 2017/2018

Woonplaats

 • Assendelft

Reactie Jayzon Haans

 • Op zaterdag 31 maart stond NAC-PSV op het programma. Ik was heel erg zenuwachtig voor deze wedstrijd. Normaal ben ik dat al een beetje als ik met papa mee mag of mee mag kijken op TV maar vandaag was ik Mascotte van de week! Al jaren vraag ik wekelijks aan papa of ik al uitgekozen ben om mee te lopen het veld op maar nu was ik nog mascotte ook! We moesten ons om 18.30 melden bij het kantoor van de supportersvereniging. We waren al vroeg op pad omdat ik in Assendelft (Zaanstad) woon. Mama was ook mee want dat wilde ze echt niet missen. Mijn voetbalopa vond dit niet zo leuk want normaal gaat mama nooit mee naar voetbal maar dit wilde ze echt niet missen. Opa was jaloers!

  We werden heel erg leuk en fijn ontvangen door Ronald in zijn kantoortje. Hij heeft daar even uitgelegd hoe alles ging lopen en hierdoor was ik al minder zenuwachtig. Ook de voorzitter van de supportersvereniging kwam ons even begroeten. We gingen op pad voor een rondleiding door de gangen en plekken van het stadion waar je zelfs met de stadiontoer niet komt! De mensen die we tegen kwamen waren allemaal erg aardig. Bij mooie plekken maakten mijn mama en papa foto’s. Ronald deed dit ook en ik kwam bijna direct op de site van de supportersvereniging en facebook. Ook mocht ik in de persruimte op de stoel van meneer Cocu zitten terwijl al de pers in de zaal was.

  We gingen naar de bestuurskamer van de supportersvereniging waar we lekker wat dronken en ik mijn voetbalschoenen moest aandoen om de warming-up te gaan doen met de wisselspelers! Nu kwam het echt dichtbij. Maar waar waren mijn schoenen? Oh nee papa, die ook een beetje zenuwachtig was, had ze in het kantoor van Ronald laten staan! Nu moest Ronald nog rennen ook om mijn schoenen te halen. Gelukkig was hij op tijd terug en mocht ik het veld op gaan.

  De mooie tunnel door en meteen de camera’s op mijn gezicht. Ik was op de grote schermen te zien! Het was net of ik een echte prof was. De warming-up ging heel goed. Ik wilde graag een panna maken bij Pereiro maar kreeg daar de kans niet voor. Het hooghouden en overspelen ging wel heel goed. Daar staat nog een mooi filmpje van op Facebook. Toen de warming up klaar was mocht ik wachten om met de spelers het veld op te gaan. Dit was natuurlijk ook heel mooi omdat nu heel het stadion vol zat. Ik liep met Ramselaar mee. Wat een geweldig gevoel. Samen met de andere kinderen renden we terug om snel op de tribune te gaan kijken.

  We hadden een mooie plek gelukkig niet hoog want mama heeft hoogtevrees. Ik had 3-1 voorspelt maar het werd wel 5-1! Het leuke was dat ik op de tribune complimentjes kreeg van supporters over de warming up! Toen de wedstrijd was afgelopen werden er ballen in het publiek geschoten. Schwaab zag mij staan en schoot de bal recht in mijn handen. Geweldig wat een mooi aandenken aan deze unieke dag.

  Uiteraard wilde ik ook nog graag handtekeningen hebben en op de foto met mijn helden. Ik mocht bij het spelershome wachten totdat de spelers klaar waren met douchen. Ik heb daar bijna alle spelers gezien. Ze waren heel aardig en hebben allemaal op mijn jubileumshirt, die ik niet meer pas, een handtekening gezet. Deze gaan mijn papa en mama inlijsten als herinnering aan deze speciale dag. Mama wilde nog met meneer Cocu op de foto want dat was de enige die ze goed kende. Meneer Cocu vond dit gelukkig goed.

  Toen kwam er helaas een einde aan deze mooie dag. We namen afscheid van Ronald en begonnen aan de terugreis. Normaal val ik meteen in slaap maar nu kon ik niet slapen in de auto. Om 01.00 uur waren we thuis en ging ik meteen mijn bed in. Met mijn bal en shirt met handtekeningen. Dromend van een doelpunt later in het Philips Stadion….

  Heel veel mensen hadden mij op TV gezien en waren erg trots. Supportersvereniging en PSV bedankt voor deze geweldige ervaring. Het is geweldig en uniek dat dit kan. De mooiste club van Nederland.

  Groetjes Jayzon

Mascotte Jayzon Haans

Overige Foto's

Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans

Mascotte Jayzon Haans