Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Seizoen 2023/2024 > Mascotte Niels Bax

Mascotte Niels Bax

Wedstrijd

Seizoen

 • 2013/2014

Woonplaats

 • Helmond

Reactie Niels Bax

 • Hallo allemaal,

  ik ben Niels Bax en al vanaf mijn geboorte ben ik PSV fan en lid van de Phoxy-club. Omdat mijn vader lid is van de supportersvereniging kreeg ik geheel onverwacht op zondag 18 september een telefoontje van Ronald Berkhof met de vraag of ik mascotte wilde zijn voor de wedstrijd PSV - AC Milan.

  Natuurlijk wilde ik dat. Dinsdag de 20ste was het dan eindelijk zo ver. Om half acht werden wij gastvrij ontvangen door Marinel en Ronald. Ronald vertelde wat het programma voor de rest van de avond was. Als eerste ging ik me omkleden in het nieuwe thuistenue van PSV, daarna gingen we naar de perskamer waar ik op de stoel mocht zitten van Phillip Cocu. Hier hebben we ook foto’s gemaakt. Daarna zijn er door een persfotograaf nog foto’s gemaakt bij het logo van PSV 100 jaar.

  Hierna zijn we naar de bestuurskamer van de supportersvereniging gegaan waar we iets te drinken hebben gekregen.

  Helaas mocht ik niet meedoen aan de warming-up. Dat mag niet van de UEFA bij Champions League wedstrijden.
  Wel kreeg ik een exemplaar van de officiële persmap van de champions leaque die de journalisten ook krijgen. Voor de line-up ging ik me omkleden in het shirt van AC Milan. Hand in hand met Ji-Sung Park liep ik het veld op. Dat vond ik super leuk omdat dat de eerste wedstrijd was van Park na zijn terugkeer bij PSV.

  Nadat ik me weer had omgekleed in mijn PSV-kleren ging ik de wedstrijd bekijken. Ik vond het een spannende wedstrijd en heb er van genoten.

  Na de wedstrijd zijn we nog naar het spelershome geweest. Hier heb ik van bijna alle spelers van PSV en van Cocu, Van der Weerden en Faber een handtekening gescoord en ben ik samen met mijn broer met hen op de foto gegaan. Omdat Niang (AC Milan) de verkeerde trap had genomen kan ik ook nog met hem op de foto.
  Om kwart voor twaalf gingen we naar huis. Buiten het stadion kon ik nog op de foto met Ji-Sung Park die ook op weg was naar huis.

  Ik heb een super leuke avond gehad, die ik nooit meer vergeet en waarvoor ik Ronald, de supportersvereniging en PSV wil bedanken. SUPER!!

  Groetjes Niels Bax

Mascotte Niels Bax