Supportersvereniging PSV
Home > Seizoen 2019/2020 > Mascotte Tim van Zalk
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Mascotte Tim van Zalk

Wedstrijd

Seizoen

 • 2012/2013

Woonplaats

 • Nunspeet

Reactie Tim van Zalk

 • De wedstrijd PSV tegen Vitesse stond in het kader van "Sta op tegen kanker!". Een item wat ons als ouders van Tim, een 6 jarig jongen welke het grootste deel van zijn leven tegen kanker gevochten heeft, zeer gevoelig ligt. Aangenaam verrast waren we dan ook toen Ronald van de Supportersvereniging PSV ons belde met de vraag of Tim tijdens deze wedstrijd de mascotte van de dag wilde zijn.

  Toen we aankwamen bij de supporterswinkel werden we met open armen onthaald en werd Tim gelijk in het PSV tenue gehesen. Toen hij er als een ware PSV voetballer bij stond nam Ronald ons mee voor een rondleiding door het stadion. We maakte op diverse plekken foto's en kroop Tim op de stoel van Dick Advocaat in de press-room. Toen de warming up voor de wedstrijd begon ging ook Tim het veld op en voetbalde met de wisselspelers. Vervolgens naar binnen om daar vervolgens weer met het elftal aan de hand naar buiten te komen.

  Hand aan hand kwam Tim net Marc van Bommel het veld op gelopen. Wanneer het spandoek omhoog ging met de tekst "Sta op tegen Kanker!" stond Tim daar te midden van de PSV spelers toen Maarten van der Weijden aan het woord ging.

  Maarten bedankte iedereen voor de donaties aan het KWF, en vertelde dat hij daarom aanwezig kon zijn. Wij konden zijn naam zo vervangen voor die van Tim, want ook jullie donaties maakte het mogelijk dat Tim daar staan tussen zijn favoriete spelers kon staan. "Kippenvel!".

  Tijdens de pauze ging Tim met alle Phoxy kids het veld op om geld te doen in de collecte bus en vervolgens een penalty te nemen. Toen de pauze bijna voorbij was nog even met alle kinderen een "ere"-ronde langs de supporters. Hij starte fanatiek, maar doordat de zware behandeling zijn sporen heeft nagelaten moest hij al vrij snel afhaken van de andere kinderen. Maar dat mocht echter voor hem de pret niet mocht drukken.

  Na de wedstrijd ging hij naar het spelers-home en kon hij nog op de foto met zijn favoriete spelers en werd zijn handtekeningen boekje nog even goed gevuld met handtekeningen.

  Via deze weg willen we iedereen, die dit mogelijk gemaakt hebben, enorm bedanken voor deze onvergetelijke en bijzondere wedstrijd!

Mascotte Tim van Zalk