Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Seizoen 2021/2022 > Mascotte Koert Halma

Mascotte Koert Halma

Wedstrijd

Seizoen

 • 2014/2015

Woonplaats

 • Voorschoten

Reactie Koert Halma

 • Mijn naam is Koert Halma en ik ben 9 jaar. Voetbal is mijn grote passie. Ik speel al vanaf de ‘mini league’ bij Voorschoten ’97 en ben daar nu tweedejaars E. Ik ben al jaren fan van PSV en om die reden ook lid van de PSV Phoxy Club.

  Toen Ronald Berkhof van de Supportersvereniging PSV mij benaderde met de vraag of ik mascotte bij de wedstrijd PSV - Vitesse zou willen zijn, heb ik direct ja gezegd! Ik vond het een grote eer en tegelijkertijd ook wel een beetje spannend.

  Voor de wedstrijd werd ik samen met mijn vader en opa door Ronald ontvangen in het Philips Stadion. Daar ontmoetten we ook de voorzitter van de PSV Supportersvereniging, Harrie Timmermans. Mijn vader vond dat erg leuk, omdat hij een fan is van het ‘Blog van Harrie’ en de ‘Visie van de Voorzitter’.

  Daarna mocht ik het nieuwe PSV tenue aantrekken en kreeg ik een rondleiding door het stadion. Ik kwam op plaatsen waar ik nog nooit was geweest. In de perskamer mocht ik zelfs op de stoel van Phillip Cocu gaan zitten! Gelukkig stelde de aanwezige pers geen moeilijke vragen. Toen ben ik naar de bestuurskamer gegaan en heeft Ronald mij bijgepraat over het schitterende programma van die middag.

  Een half uur voor de wedstrijd mocht ik het veld op en heb ik tijdens de warming-up een balletje getrapt met Oscar Hiljemark, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia. Ik vond dat een fantastische ervaring!

  Toen de spelers naar binnen gingen heb ik in de catacomben gewacht totdat ze terugkwamen. Ik ben toen aan de hand van Memphis Depay het veld opgelopen. Daarmee ging een droom in vervulling! Daarna werd ik naar de tribune gebracht en heb ik samen met mijn vader en opa de wedstrijd gekeken. PSV won verdiend. Luuk de Jong maakte vlak na rust zijn eerste competitietreffer. In blessuretijd scoorde Adam Maher de 2-0.

  Tijdens de rust heb ik samen met de andere kinderen uit de ‘line-up’ meegedaan aan het penalty schieten. De ballen vlogen Phoxy om de oren! Daarna hebben we een rondje over het veld gelopen en werden we toegejuicht door het hele stadion.

  Na de wedstrijd ben ik met Ronald naar het spelershome gegaan. Ik heb daar veel handtekeningen verzameld en ik ben met verschillende spelers op de foto gegaan.

  Graag wil ik de Supportersvereniging PSV en vooral Ronald enorm bedanken voor deze onvergetelijke dag! Ik had nooit gedacht dat je als mascotte zo in de watten zou worden gelegd!

  Groetjes, Koert

Mascotte Koert Halma