Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Seizoen 2022/2023 > Mascotte Mareno Thijssen

Mascotte Mareno Thijssen

Wedstrijd

Seizoen

 • 2014/2015

Woonplaats

 • Sint Oedenrode

Reactie Mareno Thijssen

 • Mijn week kon niet meer stuk. Op woensdag kwam Phoxy bij ons in de klas omdat we gewonnen hadden bij de Phoxy Club en op donderdag mocht ik de mascotte zijn bij PSV - Estoril Praia.

  Om 17.45 uur meldde ik me met papa en mijn broertje Jarno bij ingang 11 van het PSV Stadion. Daar werd ik ontvangen door Ronald, de penningmeester van de supportersvereniging. Ik moest een PSV tenue aanpassen. Gelukkig was het mijn maat, alleen had ik wel hele lange sokken, maar dat hoorde zo.

  Ondertussen vertelde Ronald me wat ik allemaal zou gaan doen. Ik had het zo druk met rond kijken dat ik het allemaal niet kon onthouden. Het was zoveel....

  We liepen langs een lange muur waar heel veel foto’s op stonden van beroemde voetballers die bij PSV hadden gespeeld. Dit was de muur van “100 jaar PSV” zei Ronald. Hier staan alle belangrijke gebeurtenissen op van PSV sinds de oprichting. Ik keek mijn ogen uit. Papa maakte er enkele foto’s van met mij.

  Ook gingen we naar de perskamer. Daar mocht ik even op de stoel van Phillip Cocu zitten.

  In de bestuurskamer gingen we wat drinken en daarna mocht ik mee naar de andere kinderen om me klaar te maken voor de line up. Daar bleek dat ik het verkeerde tenue aan had gekregen, want bij een Europa league wedstrijd moet je hetzelfde tenue aan als de tegenstander.

  WOW, ik mocht dus mee het veld op lopen!!! Dat was vet cool!!! We gingen allemaal in een rij staan. Daarna kwamen de spelers van PSV en die van Estoril bij ons staan. Adam Maher kwam bij mij staan en gaf mij een hand. Het was erg spannend om al die beroemde voetballers van zo dichtbij te zien.

  Daarna moesten we vlug weer omkleden en mocht ik bij papa en mijn broertje gaan zitten om de wedstrijd te kijken. De eerste helft eindigde in 1-0 voor PSV.

  In de rust gingen we weer wat drinken. Ze waren blij met zo’n goede mascotte, want we stonden met 1-0 voor....
  In de 2de helft werd er niet meer gescoord.

  Na nog wat gedronken te hebben, gingen we naar het spelershome. Daar komen vaak de spelers met hun familie om nog wat te drinken. Hier heb je de kans om een handtekening te vragen en een foto te maken. Ik had een handtekeningenboekje en mijn broer had een PSV kussen meegenomen. Ook heb ik foto’s gemaakt met Zoet, de Jong, Cocu, Faber, Wijnaldum, Bruma en Rekik.

  Nadat we Ronald heel hartelijk hadden bedankt voor alle goede zorgen en de gastvrijheid, ging ik, nog hyper van alle indrukken, huiswaarts.
  Maar eerst nog langs de MC Donalds, want ik had er wel honger van gekregen.

  Iedereen hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke avond!

  Mareno Thijssen


Mascotte Mareno Thijssen