• 2014/2015

Woonplaats

• Schiedam

Reactie Dylan van Capelleveen

• Als eerst kreeg ik een mailtje van Ronald of ik mascotte wilde zijn bij de wedstrijd PSV-Sankt Polten. Ja dat hoef je niet te vragen, tuurlijk wil ik dat zei ik. Vorig jaar was mijn broer Calvin precies een jaar en 1 dag geleden mascotte bij PSV-Zulte Waregem (beste wedstrijd van het seizoen), ik mocht toen ook mee en hoopte dat ik ook een keer mascotte mocht zijn.

Als mascotte kreeg ik eerst het nieuwste thuis tenue van PSV aan hierna gingen we een kleine rondleiding doen, tijdens de rondleiding mocht ik op veel plaatsen komen waar je niet zomaar kan komen. In de perszaal mocht ik op Cocu zijn plaats zitten en ging ik voor de gein de pers te woord staan ;-). Toen de rondleiding afgelopen was ging ik naar de kinderen van de Phoxy Club die ook mee het veld op mochten. Daar moest ik me omkleden in het tenue van Sankt Polten omdat ik met een PSV speler (Adam Maher) het veld op mocht lopen, dat was cool!

Toen de wedstrijd begon mocht ik plaats nemen op de tribune bij mijn ouders en broer, hier vandaan heb ik de hele wedstrijd verder gekeken. De eerste helft was spannend, heel veel kansen maar het bleef 0-0. In het begin van de tweede helft deed Luuk de Jong het heel goed, hij scoorde de 1-0 met zijn hoofd. Narsingh gaf de voorzet en De Jong was te sterk voor de tegenstander dat hij met het hoofd scoorde. Er kwamen 2 wissels in de tweede helft: Jozefzoon voor Narsingh en Ray Vloet voor Ritzmaier. Jozefzoon was erg goed, jammer genoeg kreeg hij 2 gele kaarten, dus rood! De tweede was een grote fout van de scheidsrechter! PSV had uiteindelijk met 1-0 gewonnen.

Na de wedstrijd mochten we naar het spelershome waar we handtekeningen mochten vragen aan de spelers en op de foto. Bedankt Ronald, Supportersvereniging PSV, spelers en trainers dat ik dit mee mocht maken.