Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Seizoen 2021/2022 > Mascotte Rico van de Voort

Mascotte Rico van de Voort

Wedstrijd

Seizoen

 • 2011/2012

Woonplaats

 • Someren

Reactie Rico van de Voort

 • Vrijdagavond kreeg mijn vader een telefoontje. Of ik mascotte wilde zijn tijdens de topper PSV-Ajax op zondag. Natuurlijk!! Omdat ik uit logeren was, hoorde ik het zaterdagochtend. Ik was helemaal door het dolle heen!

  Zondag zijn mijn vader, mijn moeder en ik op tijd naar Eindhoven gereden. We werden ontvangen door Ronald Berkhof van de Supportersvereniging en ik mocht meteen een voorspelling doen: 3-1. Toen ging ik me omkleden in het PSV tenue en werd een foto gemaakt voor op twitter. Daarna liepen we door het stadion en mochten we overal foto’s maken. Ik mocht zelfs op de stoel van Fred Rutten in de perskamer zitten. In de ontvangstruimte van de Supportersvereniging kregen we drinken. Iedereen was heel aardig voor ons en ik kreeg een tas met allemaal cadeautjes.

  Toen de spelers gingen inspelen, mocht ik het veld op. Ik werd toen toch wel zenuwachtig. Tijdens de warming-up mocht ik samen met Labyad, Ojo en Verkoelen op de middenstip een balletje overspelen. Dat was echt vet. Extra leuk was ook dat Balázs Dzudzsák het veld opkwam om afscheid te nemen. Ik vind hem een supergoeie speler, maar gelukkig hebben we een goeie opvolger in Mertens. Toen de wedstrijd begon, mocht ik met Wijnaldum het veld oplopen. Daar was ik erg blij mee.

  De eerste helft was het 1-1. Tot mijn schrik werd keeper Tyton van het veld afgedragen. Het zag er helemaal niet goed uit, maar na de wedstrijd hoorde ik dat hij een zware hersenschudding had. Ik wens Tyton alle beterschap toe en hoop hem snel weer in het doel te zien. In de rust mocht ik meedoen aan penalty’s schieten tegen Phoxy. En ik scoorde! De ereronde langs het veld was ook geweldig omdat het stadion vol zat en iedereen voor ons klapten. In de tweede helft scoorde Wijnaldum uit een penalty. Het bleef lang 2-1 staan, maar helaas werd het geen 3-1 waar ik op hoopte, maar 2-2. Na de wedstrijd mocht ik in het spelershome met veel voetballers op de foto en kreeg ik hun handtekening. De spelers waren heel vriendelijk en namen de tijd voor me. Als laatste wilde Strootman met me op de foto voor bij dit verslag.

  Ook namens mijn vader en moeder wil ik graag de mensen van de supporterswinkel, de supposten, de Supportersvereniging en de spelers bedanken. Iedereen was heel aardig tegen me. En speciaal dank aan Ronald Berkhof die mij de hele dag heeft meegenomen en ervoor gezorgd heeft dat ik vooraan mocht staan en dit alles mocht meemaken. Ik heb een supermooie dag gehad!!

  Groeten uit Someren,

  Rico van de VoortMascotte Rico van de Voort